geçen gün nette bir video gördüm. adam bakır telden uzun bir spiral yapmış. bir kalem pilin de kutuplarına mıknatıs yabıştırmış, pili o şekilde bakır spiralin içine koyunca indüksiyon mudur artık ne haltsa tıkır tıkır yürüyor pil onun içinde.

çok sevdim dedim mıknatıslarım var, pilim var, bi bakır tel alıp bundan yapayım. ne kadar elektrikçi, kablocu, bobinajcı gezdiysem yalıtımı olmayan, çıplak bakır tel bulamadım. adam diyor ki yalıtımlı alıp soy. lan 10 metre teli nasıl soyayım ellerim kesilir hep.

yok mu ankara'da veya internette şöyle 1 mm civarı kalınlığı olan çıplak bakır tel? ulus posta caddesi, konya sokak vs. tüm elektrik, elektronik, kabloculara baktım.

bi de ellerinde var gibi soruyolar yok emaye mi olsun, antikrom mu olsun. lan bildiğin bakır tel olsun işte anlamıyom emaye antikrom falan.

 

yalıtım olsa olmuyor muymuş?

safepassage

O içi sert kablolar kolay soyuluyor. Direkt çıplak olsun dersen bobin sökebilirsin ama ince olur. Havya için lehim var çıplak ama elektromanyetik özelliği belki olmaz.

Lim5

bauhausta vardı o sanırım.. ben bi ara biquad wifi anten yapacam diye çıplak bakır tel aramıştım baya ordan hatırlıyorum.

battal gemalmaz

eddy current olayı gibi mi? öyleyse bakır boru da olur, alemüyon da. klima tesisatçılarında bulunur bakır.
tam olarak bahsettiğim şu:
www.youtube.com

namus ninjası

bildiğin 3 telli elektrik kablosu al, uzatma kablosunda kullanılandan içindeki damarları çıkar ve izalasyonu sıyır, yazması zor oldu ama yapması kolay emin ol, dikkat et elini kolunu kesme sıyırırken

delicevat

4*2,5 kablo 1 metre soy.. hes yada nexans al marka olarak... ttr dersin sorarlarsa :)

dokuzonbeş

Telin dışındaki kaplama verniktir, elinle soyamazsın belki ama yakabilirsin. Bu da bir seçenektir.

yirmisantim

şu olur mu?

ticiz.com

oinone pe

daha kalın gerekiyorsa, filmaşin olarak ara.

oinone pe

hahaha ne adamlarsınız. güldürdünüz ha.
izolasyonsuz bakır teli spiral yaparsan.spiral birbirine değdikçe kısa devre yapar.
mecburen izolasyonlu kablo kullanacaksın.

dışı plastik kaplı olan kablo da, (manyetik alan plastikten geçer çünkü)
dışı emaye kaplı olan bobin kablosu (emaye bakır kablo dedikleri, bakır renkli olanlar) da işini görür.
ucundan izolasyonu sıyırıp kullacaksın.

hadi senin bilmemen normal de, gezdiğin o elektrikçi ve bobinajcılara diyecek laf bulamıyorum. hep latin alfabesine geçmemizin sonucu bunlar ahahaha.

titiraprap

teli yakıyorsun. yalıtım yanar bakır kalır. imza; hurdacı muharrem

ground

Bauhaus'da var.

anarche
1

mobil görünümden çık