selamlar,

varsayalım evde boşta duran ortalama konfigürasyonlu bir bilgisayarınız var; 2/4 çekirdek atom işlemcili, 2-4 GB arası ramli olsun. bu makineyi nasıl değerlendirmek isterdiniz?

TV altına eğlence PCsi olarak mı kullanırdınız? NAS mı kurardınız? Web dev server mı? kişisel cloud mu? birine verip sevindirir miydiniz? yoksa alakasız bişeyler mi? gerçekten merak ettiğimden soruyorum ve cevaplarınızı gözlükle bekliyorum :)

 

Hicbir sey yapmazdim oyle bos bos tutardim.

proletarier aller lander vereinigt euch

satardim. her seyi likide etmeyi seviyorum, 5 lira bile olsa alip satma hazzi, aldigim ucreti katliyor.

no christ requires

becerebilirsem nas kurardım.

inheritance

ben yeni kasa topladım, eskisini televizyona bağladım. aktif olarak kullanılabilir durumda. ama pek kullanılmıyor tabi. televizyonu da zaten kullanmıyorum, öyle duruyor.

dandik kasanın güç kaynağına güvenip onun üzerine nas kurmak tek kelimeyle mallık olur. ups olmadan yapılacaksa bir de...

asıl bilgisayar ondan çok daha güçlüyken eğlence pc'si denen garip amaçsız bir şey haline geldiğinde bile niye onu kullanayım ki? yine asıl bilgisayarımı kullanabiliyorum aynı iş için, hem de daha kolay bir şekilde...
asıl bilgisayar olur da sorun çıkarırsa diye yedek olarak çalışır durumda tutmak en mantıklısı.

ucan spagetticanavari

@ucan spagetticanavari, kasanın dandik olduğunu söylemedim, sadece boşta olan bir bilgisayar ve halihazırda sorunsuz çalışıyor olarak kabul edebiliriz.

loveinaflipbook

ihtiyacı olan bir tanıdığıma hediye edip sevindirirdim. durdukça eskiyen bir şey sonuçta, kullanmayacaksam elimde tutmamın ya da sırf işe yarasın diye durduk yere ihtiyaç uydurmanın mantığı yok.

sir gawain

kasası olmayan bi bilgisayar var benim evde. bütün herşeyi tam ama sadece kasa yok.
ufak bir sunucu kurmak istiyorum aslında ama hem tembellikten hem de konuya tam hakim olmamaktan başlayamıyorum.

battal gemalmaz

3 e 5 e bakmaz satardım.

vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur

sir gawain +1.
sattığınızda elinize geçecek para size ölümcül derecede lazım değilse, bir kardeşinize bir dostunuza ya da hiç tanımadığınız bir ufaklığa hediye edin. sizi hayat boyu unutmayacaktır. çok hayır dua alırsınız.

o kadar da degil aga

İhtiyacı olan birine ver sen onu. Bulalım bilgisayarı olmayan bir öğrenci ya da köy okuluna yollayalım.

suicides underground

boşta durmaya devam ederdi.

/şu anda olduğu gibi..

air

ben 2007 model macbook pro'yu ssd ile upgrade ettim. yosemite kurdum. saglam ve yasina gore cok hizli oldu. sata1'den yukari okuma/yazma hizi olmasa da ofis uygulamalari, internet ihtiyaci ve misafirler icin ise yariyor. sakla. ssd al tak. ssd araya gitmez istedigin zaman cikarip baska bir yerde kullanabilirsin. ayrica macbook olmayan bilgisayarlarda linux cok daha iyi. baska bir netbooka hicbir hardware upgrade yapmadan crunchbang kurdum. o da oldukca iyi durumda. icini programla doldurma.

idexo

bir joystick alıp, flight simulator kurardım :)

c1b2k3

Ben evde duran çalışır haldeki bilgisayarımı satılmayacağını bile bile ilan açmıştım (1 seneden fazla durdu ilan). Sonra bi duyuru gördüm ve geçtiğimiz hafta ihtiyaç olan bir yere gönderdim. Bu şekilde yaparak birilerini sevindirebilirsin..

EkimBebesi
1

mobil görünümden çık