ayıptır söylemesi leonard cohen konserine gideceğim de geçen gün bi entry okudum bu izmir - istanbul otoyolu'nda çalışma varmış da 1-2 saat uzuyor yol filan diye bişey yazılmıştı. şimdi onu yazan da okuyorsa inanmıyormuşum gibi olmasın da belki o güne özel bişeydir filan diye başka böyle yakın zamanda gitmiş olan varsa sorıyım dedim. ya da başka bilgisi olan? çünkü sabah yola çıkmayı düşünüyorum gidip bir de yemek filan öyle biraz zaman geçirsem tam konsere denk gelicek zaman. ama öyle uzama durumu varsa belki bir gün önce akşam çıkmak zorunda kalabilirim.

bir de harbiye açıkhava tiyatrosu'na taksim'den mi daha rahat giderim beşiktaş'tan mı?
osmanbey metro durağına yakın diye duydum ama google'dan baktım o kadar da yakın değil gibi bilmiyorum. taksim'den veya beşiktaş'tan yürüyerek gitsem çok mu uzak olur? bi de nişantaşı filan daha mı yakındır? öyle geç kalma gibi durumum olursa nişantaşı servisine binerim olmazsa direk.

 

taksimden veya osmanbey metrodan yuruyerek 10-15 dakika gidersin. beşiktaştan yurumek istemezsin onca yokuşu bu sıcakta. otobusle geliyorsun anladığım kadarıyla nişantaşı tarafına servis olmayabilir.

drip nick i zaten kullanilmakta

kaçta çıkmayı düşündüğünüz ve konser saati de önemli, şehir içi trafiği vs. de etkiler..

beşiktaş'tan falan da yürünür de, bana sorarsanız taksim'den yürüyün, çok rahat gidersiniz.. ya da bir taksiye atlayıp gidin..

sharpenter

geçen perşembe geldim izmir'den istanbul'a. bir sorun yoktu. zamanında istanbul'daydım.. belki de o gün için geçerli bi sorundur..

beerserk

@sharpenter:
ben geçen deep purple konserine gittim mesela sabah 9'da izmir'den yola çıkıp akşam 6'da filan istanbul'da olmuştum sonra da 9'da kuruçeşme'deki konsere gittim işte bi saat önceden. yine böyle yapmayı düşünüyorum da işte esas yol sorun çıkarır mı diye sordum. konser yine 9'da.

@drip nick i zaten kullanilmakta:
evet otobüsle geleceğim de sanki nişantaşı'na da servisleri vardı diye hatırlıyorum. neyse o zaman taksim'e giderim.

bir de osmanbey veya taksim'den yürüyerek gitmenin tarifini de yapsanız iyi olur aslında. çok karışıksa ama boşverin. orda sora sora bulurum artık. ya da otobüs üzerinden tarif olabilir.

tepedeki psychedelic adam

taksim meydanda havaş, mcdonalds ve vb oluşumu sağına al yuru köşedeki ışıktan sağa dön diğer ışığa kadar yürü bu esnada ceylan intercontinental onunden geçeceksin ve sola don, itü taşkışlanın önünden yürüyerek devam et.

drip nick i zaten kullanilmakta

istiklal caddesi'ne / taksim meydanı'na sırtını dön, karşıda vızır vızır iett otobüsleri var.. otobüslerin / mc donalds'ın (sana göre) sol tarafındaki caddeyi takip edersen -ki cumhuriyet caddesi olur kendisi- kaybolma ihtimalin olmadan ana caddeden rahatça gidersin, hilton'u geçince sor, aha şuradan döneceksin diyecekler..

alternatif olarak, istiklal caddesi'ne sırtını dönmüşken gördüğün otobüs duraklarının sağındaki caddeye gir, gezi parkını, itü taşkışla'yı ve bilumum oteli geçtikten sonra önüne kadar gidersin..

sharpenter

izmir istanbul arası otoyol mu var ki?

derectus
1

mobil görünümden çık