biliyorum bu konuda baya duyuru var aradım ama benimkisinden bulamadım aramaya inanıyorum..

şimdi baya eski bi laptop bu mavi ekranı veren bir kaç gündür durup dururken kapanıyordu hiç mavi ekran vermedi ama firefoxdan felan 2sekmeden fazla açınca çat kapatıyodu kendisini şimdi artık hiç açılmamaya başladı açılırken tam mavi ekran veriyo ve açılmıyo kapanıyo verdiği sorun bu;

STOP: 0x00000024 (0x00190203,0x82357AE0,0xC0000102,0x00000000)

Napıyım vuruyum mu duvara ?

 

hard disk'te sorun olduguna isaret bu hata kodu. (kaynak: microsoft kb)
windows cd'si ile boot edip recovery console'da chkdsk c: /r (kac tane partition varsa sirayla) komutunu yazin. bad sector varsa low level format deneyebilirsiniz. en azindan (fiziksel bad sector yoksa) onlar duzelir.

sourlemonade

hiç anlamam o işlerden :(
Durum kötü anladığım kadarıyla yerel disk d deki dökümanlara bişey olmaması gerekiyor çaresi varmıdır ki en iyisi bi bilgisayarcıya götürüyüm yada normal bildiğimiz format çözer mi ki?

zozjotejmnk

once chkdsk yapin iste. muhtemelen o duzeltir. ondan sonra hala daha cokmeye devam ederse muhtemelen bad sector'dur dedigim gibi. low level format'ta tum disk icerigi silinir.

edit: xyz'nin yapmis oldugu muthis tespitten (mavi ekran=ram) sonra ben bilgisayar isinden elimi kolumu cekiyorum. microsoft knowledge base falan yalanmis hep bunlar.

sourlemonade

Ramdendir o ramdan.

Mavi ekran = Ram

Sorun ramden değilse ben de xyz değilim.

edit: soruyu okumamıştım üstteki yazıları yazarken. yazdıktan sonra tekrar okudum, firefox da sekme açarken reset atıyor demişsin işte. Sorun %1000000 ram'indendir. Hatta 2. el ram alırken test etmek için üst üste hızlıca 10-15 tane explorer simgesi açarlar. Sen de dene istersen. Üst üste durmadan hiç hıphızlı 10-15 tane explorer aç, akabinde mavi ekran verip reset atacaktır.

(bkz: kendimden biliyorum)

xyz

@xyz
bilgisayar açılmıyo hocam nasıl yapıyım zaten mavi ekran veriyo okumadın mı..

zozjotejmnk
1

mobil görünümden çık