Mevzuyu bizden bi bok olmaza cevirmek istemiyorum ama arkadas niye herkes bi mobil uygulama yapayim koseyi doneyim olarak goruyor su girisimciligi? Herkes isin kolayina kacma derdinde benim anladigim kimse de cikip tekstil sektorunde fason atolyeciligin is sureclerini gelistirip maliyetlerini azaltmaya yonelik calismalar yapalim dememis.
Tabi bunu ornek olarak veriyorum eger girisimcilik dedigimiz sey buysa biz cok yanlis gelmisiz simdi haksiz miyim? Haksizsam neden?

kultur meselesi bunlar. icat cikartma diye yetistirilen adamdan ne mucit ne de girisimci olur. egitim kalitesi meselesine hic girmiyorum bile.


ekşi sözlük kullanıcıları içerisinde IT sektöründe çalışan kullanıcı sayısı/ tekstil sektöründe fason imalathanede çalışan sayısı oranını düşünürsen , en çok yazılım sektörü için entry görmek normal .
İnsan bildiği ilgilendiği konuda girişimcilik yapmaya çalışır diye düşünüyorum


magoria haklı, dün how to startup'un sanırım 4. bölümünde yer alan homejoy kurucusunun videosunu izledim. İşi kurmak için temizlik şirketine girip çalışmışlar ve o firmalaırn neden homejoy kadar büyüyemeyecegini anlamışlar, asıl önemli olan uzmanlık kazanmak.
uzmanlığın olmadığı bir alanda girişim yapacaksan uzmanlığı olan birisini bulman lazım ortak olarak, sonrasında da senin ona onun sana katkısı olacak ki toplamda bir sinerji oluşabilsin.
koniks adlı web sitesinde bununla da ilgili girişimler var. Bir mali müşavir olarak aslında hayvancılık çok iyi bir girişim ama buradaki arkadaşlar IT'ci oldugu için genelde veya IT'ciler daha etkin daha çok ilgi gösteriyor diye bu yönde insanlar ilgi gösteriyor.


Yazılım geliştirme konusunda gençler arasında popüler onlarca başarı ve birden zengin olma hikayesi var, diğer is süreçleri ile ilgili böyle bir reklam, tanıtım, bilinirlik yok maalesef.


Ceplerinde para yok, hintli gibi dolaniyorlar yazilim yazilim diye. 3 kurusa mobilin kralini yazdirabiliyorsun bosuna cabaliyorlar.


Yazılım için normal bir internet bilgisayarı yetiyor. Yani sadece sen ve bilgisayar. O dediğin tekstilde maliyet azaltma, iş süreci iyileştirme için neler gerekiyor bana yazdırma, sen düşün. En azından atölye tecrübesi ister...


az emek ve çok para istiyorlar.
bunun olabilmesi için az emeği telafi edecek bir şeyler yapman lazım.
biz yanlıştan geldik yanlışa gidiyoruz. eğitim sistemimizden tut, geleneklerimize kadar bir itaat ve kabullenme güdüsü ile yetiştirilen toplumuz.


Tekstil sektörü, fason atölyeciliği ile ilgili bir çalışma düşüncen veya çalışman varsa fikir alışverişi yapabiliriz. 20-25 adet tekstil fasoncusu çalıştırıyorum.


zamanında genç geleceksizlerin üç kuruşuna çökmek gerekiyordu, gelecek olarak bilişim sertifikalarının kapısını açtığı bir kariyer vaat ettiler. o geleceklerin hepsi satıldı. yeni gelecek üretemediğimiz için ufak bi krizdeyiz ve eski geleceksizlerin (günümüz sertifikalılarının) elinden şimdilik bu geliyor.
eğer iş geliştirme bir emekse..
zamanında bir kit ile iş yapacaktık, içeride bir veteriner arkadaş, dışarıda ben. bir de prof vardı işin içinde. hesapları yaptık. kit yöneticisine gittik. işin mali ayrıntılarını konuşmaya. yöntici lafa "biz bu işi amatör ruhla yapacağız" diye girdi. böyle de bitirdi. hiç konuşulmadı işin iktisadı. sanki bizi sikecekler gibi bir intiba oluştu bizde. ve o işin üstüne gitmedik. gitseydik bir yüksek katma değerli özgün proje ve bir de alternatif enerjili çevreci proje üzerinde çalışacaktık. ama işte sikecülerdi. siktürmedik.


tamamen kolay yoldan köşeyi dönme triplerinden kaynaklanıyor.
benim gıcık olduğum bir diğer grup da 'fikrim var 300000 teleye satarım' tayfası. lan fikir bu fikir. hepimizin fikri var. gerçekleştir de görelim bi. fikir nedir.
