Başlık açık aslında, 23 yaşında er kişiyim ama kendimi keşfetmek konusunda bir adım ileriye gidebilmiş değilim. Örneğin yapamayacağım şeyleri bilmediğim için yaptığım hiçbir plana uyamıyorum.

Sadede gelirsek mutlu olacağım uğraşı, işi nasıl bulabilirim? Kendimi daha iyi tanımak için neler yapmamı önerirsiniz?


 

Riske girip yeni seyler deneyerek.

solemio

meraba. 23 yaşına kadar bulamadığına göre bulamıycaksın sen öyle bi şey ^^ hayatın keşfetmek ve denemek üzerine kurulu olucak. bence kötü bişi diil. ben de senin gibiydim. plan yapamıyorum, spontane kararlarla ilerletiyorum hayatımı.

snape i başından beri tanırım

Boşuna arama, o seni vakitsiz bir anda bulur.

cetoxim

Ben de benzer soru sormuşum.

Ben farklı farklı yerleri ülkeler igezmeye çalışyıorum. Himalaya Dağları Ganj Nehrine Tibete filan gitmek de istiyorum. O kişisel gelişmi kitaplarında oralara gidi pgeri gelince yaşamın anlamını bulmuş ve enerjiyle dolmuş oluyorlar ya.

Cursed Chico

ben bu senenin başında şöyle bir şey sormuştum, www.eksiduyuru.com

durumda değişme yok, birden bir aydınlanma yaşamadığım müddetçe, normal insanlar nasıl çalışıyorsa öyle çalışacağım.

kahin ahtapot paul

Yapmaktan büyük keyif aldığın yada yapmak istediğin çalışmalarla ilgili mesleklere yönelebilirsin. Misal ben x işini yaparken zamanın nasıl geçtiğini bilmiyorum. Gece yorgunluktan gözüm kapanana kadar çalışıyorum biran önce uykumu alsam da eksik kalan yerlerini de tamamlasam diye düşünerek uykuya dalıyorum. Varsa böyle bir hevesin o işe yönelmelisin bence.

maxhoper

0'ı da tüket o zaman çözüyon her bişiyi

selam

"Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edemezsin. "

Eğer karşılaştığın şeyler seni mutsuz ediyorsa, ya da yetmiyorsa, ya da daha fazlasını arzuluyorsan, yukarıdaki cümleyi düşün. Yaptığın şeylerdeki değişiklikler seni farklı sonuçlara götürecek ve böyle böyle deneyerek kendini, hayatı, dünyayı keşfedeceksin.

İnsan rutine öyle bir alışıyor ki bir süre sonra kendisini daraltan şeyleri bile değiştirmekten korkuyor. İstiyor ki işler yolunda gitmediğinde bir anda sihirli bir deynek gelsin ve her şey değişiversin. Ama yaptıklarını değiştirmek için tek bir adım atmıyor. Aynı şeyleri tekrar ve tekrar yapıyor ve her seferinde farklı bir şeyler bekliyor. Bir şey olsun istiyor. Farklı bir şey...

İşte bu noktada yukarıdaki sözü hatırlamak ve ona göre davranmak gerek. Bu, keşfe çıkarken yelkenlerini dolduracak olan rüzgarın ta kendisi.

thracia
1

mobil görünümden çık