İki aydır 10-15 gün geçince 4gb kota bitiyor. Sadece annem kullanıyor ve facebook'tan kameralı görüşme dışında bir şey yapmıyor. O da günde en fazla 10-15 dakikadır. Önceden yoktu iki aydır var.

Ben uzakta olduğum için direkt bi şey yapamıyorum ama uzaktan bağlanıp tarama falan yaptırdım bi şey çıkmadı. Biraz araştırınca millet turkcelle suç bulmuş. Var mı başına böyle bi şey gelen?


 

goruntulu konusma yapiyormus daha ne yapsin? Eger HD gorusme yapiyorsa hd video gorusme yaklasik 1.5mbps data kullanir. 1.5*60 = 90mb/min 90/8~= 12MB/min 15 dakikalik gorusme yalasik 180MB eder. 15gun sonunda 180*15 = 2700MB data yapar. operatorler genelde 1GB=1000MB olarak hesaplar. 2.7GB yapti. Operatorler ayni zamanda upload ve download'u toplayarak hesapliyor. bence normal yani

crucio

windows8 kullanılıyorsa arka planda çalışan uygulamaların internet ile bağlantısından dolayı kota eriyebiliyor. windows8'den başka windowslarda da güncellemeler otomatik olarak inmeye ayarlanmışsa onlar da etki ediyordur, ki bazen sık ve büyük boyutlu oluyor o güncellemeler.

crucio'nun dediği de eklenince biter. kota upload+download olduğu için konuşmalarda karşı tarafın görüntü kalitesi de önemli.

uykusunu yakalayan adam

Evet, bu hd olayı aklıma gelmemişti.
Win7 kullanıyor, güncellemeleri falan kapatmıştım ben.Cevaplar için teşekkürler.

foma
1

mobil görünümden çık