Hali hazırda yüksek lisans öğrencisiyim. Doktora vermenin nasıl bir şey olduğunu çok merak ediyorum. İnsan rahatlıyor mu senelerce kendini sıktıktan sonra?
Teşekkürler.

Ben yanlış anladım başlığı, neden böyle oldu lan.
Cevap: Evet


başlığı çok yanlış, içi daha da yanlış olmuş.
çocuk doğurmak=doktora yapmak diyerek yanıtını vermiş olayim.


doktora tezini vermek o.


başlığı yanlış anlayan silsilesinden olarak içeriğe göre cevap veriyorum:
doktora verilmez, doktora tezi verilr. dile pelesenk olmuş hatalı bir kullanımdır. doğrusu: doktora yapmak
doktora nasıl yapılır. önce lisans bölümünden mezun olursun. sonra sınava girer ve kadro yakalarsan yüksek lisanstan mezun olursun. yüksek lisans yapınca mesleki sıfatının önüne ''yüksek'' yazarlar (bkz: inşaat yüksek mühendisi)
lisansı bitirip ''ben okumalara doyamadım'' dediğinde mesleki sıfatının başına ''doktor'' eklesinler diye doktora yaparsın.
ordinaryusluğa kadar bu böyle devam edeer gider...


yanlış bilgileri hemen düzeltelim:
yüksek lisans yapmanın kadro almayla uzaktan yakından alakası yoktur. kadrosuz da yüksek lisans yapılır; yaptım, oradan biliyorum.
yüksek lisans yapınca her zaman "yüksek" sıfatını almazsın. ben almadım mesela. onun için lisans bölümünle aynı isme sahip bir bölümde yüksek lisans yapman gerekir.
doktora sıkıntılı bir süreç bildiğim kadarıyla ama yine de darısı başımıza diyoruz tabii. okumalara doyaman.


ben vermedim ama veren arkadaşlardan duymuştum, sarsılarak rahatlıyorlarmış.


insan doktora vermeyip kime verecek allasen anonymice ?


Ya ben çok masum bir kızdım ne olduysa buraya takılmaya başladıktan sonra oldu. Niye bu kadar fesatız ya


tek yanlış anlayan ben değilmişim :D


insanın fikri neyse zikri de odur panpalar. ben olduğu gibi okudum mesela başlığı, sizin düşündüğünüz aklımdan bile geçmedi. niye? çünkü daha bugün doktora baskısı yedim yine hocadan sgdfgh.


verme demiyorum hobi olarak yine ver


ben sabaha bırakıyorum, insan rahatlıyor sonra.


gerginliği alır elbet.


yanlış anlayan geliyo durduramıyoruz :)
kardeş nasıl açmışın o başlığı sende ayıp yahu :D


(bkz: alternatif tıp)
bilerek yazılmış gibi bu kadar olur ya :)
ciddili cevab
senelerce kendini sıkıp bırakırsan tabi bi rahatlama hasıl oluyor bünyede..


Ulan 40 yılın başı bi heyecannandıydık bea, tüh!
Rahatlatır sanırsam.
