gelir - giderlerinizi bir yere not edip ne bileyim bir exel tablosu oluşturup düzenli olarak takip altına alır mısınız ?

yapmıyorsanız yapın, olası kriz anlarında kısacağınız ya da keseceğiniz harcamaları belirlemekte kolaylık sağlıyor.

hatta hiç kısmadan, fuzuli harcamalarınızı görüp ayar çekme durumunuz oluyor.

karşılaştırma yapma şansınız oluyor. neye ne kadar para harcadığınızı, kazancınızdan ortalama ne kadar kenara koyabileceğinizi, bu ay ya da önümüzdeki ay ne kadar açılabileceğinizi görebilirsiniz. durup dururken harcama yapma gereksizliğini ortadan kaldırır.

 

Ocak 2014 ten beri her aldığımı kaydederim. dedigin gibi neye gereksiz fazla para vermiş, kabak gibi ortada oluyor ve ona göre ayar çekiyorum.

boozedin

en ufak masraflarınızı da yazıyor musunuz? benim en çok istediğim şeylerden biri bu dediğinizi yapmak ama bir türlü yapamadım. yapabilenlere de hep imrendim açıkçası.

sen olmayan cocuk benim

excel'e sadece fazla mesailerimi işliyorum. neye para harcadığımızı planlı bi sekılde kayıt altında tutmak zor gibi..

hede hodo

"Toshl finans" uygulaması var bunun için.

[silinmiş]

kuruşu kuruşuna yazıyorum, süper oluyor, programa gerek yok, basit exel tablosu iş görür. akılda da kalıyor "geçen ay kaç lira elktrik faturası geldiydi lan" "şu bilendırın taksiti ne zaman bitiyor" derdi de yok, uzun vadede plan yapmak, abartmıyorum ne kadar kredi çekerseniz ödeyebilirsinizden aklınıza ekonomik durumunuzla ilgile ne gelirse yardımcı olacak bir uygulama, yapın rahat edin.

orta sahanın rakip yarı alana bakan dilimi

^finans uygulamasına bile gerek yok. Word'ün içinde templatelerde bile var.

ben eskiden yapardım. Muhasebe hocam kendi defterini tutamayan adam şirketin defterini tutamaz derdi. Şimdi elime iyi para geçince bıraktım.

ayiadam

Valla şimdi böyle anlatınca faydalı gibi geldi hakkaten ama alışkanlık haline getirmek lazım. hazırda olan varsa paylaşırsa sanki daha iyi olur gibi şablonu.

mystb

Okudukça bile ızdırap gibi geldi. Maddi olarak dibe yaklaşmadıkça yapacağımı sanmam.

arandur

evet. aynen. 7-8 senedir yapıyorum. tavsiye ederim. google drive'daki excel'i kullanıyorum, hem böylece her yerden erişebiliyorum. kendimi böylece disipline edip borçları sıfırlayıp para biriktirmeye başladım.

en ufak kaleme kadar yazmıyorum, fazlası obsesyona girebilir bence.

ezeriko
1

mobil görünümden çık