efenim boğaziçi üniversitesi hazırlık atlama sınavda writing bölümü içün çıkması muhtemel konular ne olabilir? genelde gündem ağırlıklı oluyor. kriz çıktığında onunla ilgili bir şeyler yazdırmışlardı. gündeme uygun, üç beş konu söyleseniz süper olur. egzersiz yapma amaçlı istiyorum hem belki köşesinden yakalarız sınavda yazması da kolay olur. :)

bi de bonus olaraktabn writing (hatta komple sınav için) içün ipucu, çalışma tavsiyesi, muska tavsiyesi filan verirseniz daha bi şahane olur! :)


 

münevver karabulut cinayeti

surtunme kuvveti

ya bi kere kesin ekonomi terimi öğren biraz.konu ne olursa olsun -ki ekonomiyle ilgili olma ihtimali çok yüksek- bi şekilde ekonomiye bağlanıyor,işsizlik,açlık ilintili hepsi..

sonra internettir,iletişim,bilgi çağıdır vs bunlar da önemli.

ahlaki konular;boşanmalar,dost hayatı,dini günler...aklıma gelenler

şehnaztango

www.buowl.boun.edu.tr

pyro clustic flow

ingilizce altyazılı dizi izle listening için. gerçi listening kolay bence, yani girmeden önce çok daha zor olduğunu düşünmüştüm en çok oradan korkuyordum.

reading için ingilizce kitap okumak en iyisi. ben ilk ingilizce kitap okuduğumda (ortaokul) ilk 50 sayfadan pek bi şey anlamamıştım ama sonra açılıyorsun birden, 1200 sayfalık kitabı bitirmiştim ardından. kitap olarak seveceğin bir romanın ingilizcesini oku, john steinbeck zor değildir ayarındadır bence, okumadıysan of mice and men'i falan oku. ya da 1984 veya animal farm da olabilir george orwell'den.

writing kısmı için, benim bildiğim konu hakimiyetinden daha önemli olan senin essay yazma kurallarını ne kadar uygulayabildiğin. yani başlık, toplamda 5 paragraf, giriş ve sonuç'un toplam yazının 1/3'ünü oluşturması, girişin son cümlesinde 3 adet tez ortaya koyman, tezlerin hepsini kısaca birer paragrafta açıklaman, sonuç kısmında da toparlaman. essay bağlaçlarını iyi kullanman (böyle bir liste vardı kitabın birinin arkasında). bence bunlar ve kitap okumaktan kazanacağın vocabulary ile kesin geçersin. geçmemen imkansız gibi geliyor.

bushwacker
1

mobil görünümden çık