
aile hekimi sorgulama sayfasında çıkan adres doktorun (sağlık ocağının) adresi.


Ha benimki ayni yerde oldugu icin benim adres yaziyor saniyomusum ya. Meger ufacik bi fark varmis sadece.


daha önce hiçbir yerden bulunmuyodu. bunda direkt kapı numarasına kadar yazıyor.


Yazilim faciasi cunku. İlkokul mezunu falan olman lazim oyle bir hata yapman icin


adamlar ad ve soyad göstermek için servisten dönen herşeyi sayfaya gömmüşler. haliyle tc kimlik numarasını bildiğin birinin veya bir döngü ile herkesin tc kimlik numarası ve adresine ulaşılabilirdi biraz uğraşılsa. tabii adres bilmem ne sisteminde kayıtlı ise.


sorunaza kaynak yapıyorum kusura bakmayın.
benim stajyer(avukat) arkadaşlarım da, uyap şifresi ellerindeymiş, istediğimiz zaman istediğimiz kişinin adresine,borç dökümüne ne halt olduğuna bakabiliyoruz falan dedi. hatta bazen iş yapacak müvekkiller/tanıdıklar diyormuş şuna bir bak hele neciymiş var mı bir halt yemesi vs diye. bu mümkün mü yahu? en azından x kişisi(avukat, stajyer) kimin bilgilerine ne zaman bakmış vs. diye kayıt altına alınıyor mu sistem tarafından? yoksa açık falan aramaya ne gerek var. tut bir stajyerin kolundan at cebine 50lira öğrensin. 400-500liraya çalışıyorlar zaten. yanıldığım nokta var mı acaba?


bir kişi ardahan'da olup aile hekimi edirne'de olabiliyor.
nitekim benim aile hekimim iki yıl boyunca gaziantep'teydi, bense zonguldak'taydım. değiştirme gereği de duymadım. zaten adamın yanına da bir kez gittim, onda da yardımcı olmadı.
şimdi ben milletin tc'den ismine zamanında üniversite hastanesi randevu sisteminden bakardım. tc'yi yazar tıklardım tüm bilgileri düşerdi.
bu olayda adres de görünüyormuş; arkadaşa dedim. ne var ki dedi, ben dernekler.gov.tr'den üyelerin tc'sini girip adreslerini alıp öyle üye kayıt defterine giriyorum dedi. hatta bunda kod falan kasıyorsun; onda hemencecik görüyorsun dedi...
kısacası biraz devletin sitelerini kurcalarsan çokça şeyi görebilirsin zaten.


yaşadığım şehrin belediyesine ait sitede de böyle bir durum var ama kaynak sayfasında değil açık ve aleni olarak. yazıyorsun tc. numarasını veriyor ne lazımsa.


@ete summer: uyap avukat portalda sadece vekil olan dosyalar görünür. Toptan tüm ülkenin dava/icra bilgilerine bakmak mümkün değil. Onu sadece adliye personeli yapabilir, onların kendi ara yüzleri ve sifreleri var. Eğer bahsettiğiniz kişiler o şifreleri ele geçirmiş ise, büyük suç.
