Merhabayın,

Arkadaşlar ailem bu mahalleden ev almayı düşünüyor, kendileri yasayacaklar. Sizce buradan ev alinir mi? Konumu, muhitin özellikleri falan bilenler varsa aktarabilirlerse cok sevinirim. Her türlü bilgi kırıntısı iş görür.

Teşekkürler.

 

Benim çok sevdiğim yerler değildi orada yaşarken. Çingenelere yakın. Şehrin merkezine de . Gece geç saatlerde eğer metrobüse yakın değilse ev çok sessizleşiyor sokaklar.1-2 tane ana caddesi var.

Aldıysanız hayırlı olsun ama iyice araştırmadan almayın.
Benim eve hırsız girdikten sonra öğrendik ki senede bir belli evler temizlikten geçiyormuş. Evin geçmişini de sorun komşulara.

EXXE01

her yere yakın olması ve güvenlik/sakinlik açısından şişli merkez mahallesi'nde perihan sokak, hanımefendi sokak gibi yerlere bakabilirler.

doktor bey

Ailenin yapısını bilmiyorum; belki oraya uyabilecek bir ailedir, belki değildirler.

Genelde kilim desenli apartmanların olduğu bir bölge, beklentinin de o yönde olması gerekiyor. Apartmanların sahibinin çoğu birtakım hacı dayılar ve onlar da ya apartmanın içinde ya da yanıbaşlarındaki diğer apartmanlarda oluyorlar. Gerçi anlayışsız diyemem; birlikte yaşıyordu arkadaşım erkek arkadaşıyla, hacı dayı onlara karışmıyordu. EXXE01'in dediği gibi hırsızı fazla, arkadaşların laptop'ları ve telefonları çalındı uyurken. Ucuz olduğu için birçok öğrencisi de olan bir muhit. Hırsızlar da "Öğrencilerin nasıl olsa laptop'ları vardır" diye düşünüyorlar. Onun dışında, arkadaşım hep "İstanbul gibi değil burası, Anadolu gibi" diyordu. Dolayısıyla aileniz İstanbul istiyor da olabilir, Anadolu istiyor da olabilir. Yakınlarda birçok tekstil atölyesi var, hem mahallenin içinde hem Bomonti'ye doğru. Dolayısıyla gündüz nüfusu olabiliyor ama gece nüfusu olmuyor.

aychovsky
1

mobil görünümden çık