daha önce bazı eski oyunlarda sorun olmuştu, şimdi de bi tane küçük işletim sisteminde bişeyler yapmaya çalıştığımda sorun oluyor. "not enough memory. reduce the memory use of your system and try again" diyor. ben de bilgisyarımı sağ tıklayıp properties-advanced-performance'ın settings'i-bi daha advanced burdan virtual memory'i azaltıp, bilgisayarı yeniden başlatıp denedim olmadı. az mı azalttım desem initial size'ı 128mb yapmıştım yine sorun düzelmemişti. başka bişey mi yapmak lazımi ne yapmak lazım? xp bu arada.




 

eski oyunlari dosboxta falan oynaman hayrina olur. soyledigi sey "memoryi dusur" degil, "bilgisayarinizin memory yukunu dusurun" olmakta, yani oyun bilgisayarda yeterli hafiza olmamasindan yakinmakta. modern isletim sistemlerinde eski oyunlari calistirmaya calisirken sik rastlanan bir sorun, bu sebeple dosbox gibi emulatorler uzerinden oynaniyor bunlar genelde.

senin yaptigin sey virtual memoryi dusurmek, yeterli ramin yoksa bilgisayarin performansini dusurecektir, bununla alakasi yok yaptigin seyin yani.

kurukafa
1

mobil görünümden çık