benim durumum biraz karisik arkadaslar. yurtdisinda yasiyorum, 2015-subat ayina kadar calisma ve oturma iznim vardi. haliyle askerligim aralik-2015 tarihine kadar tecil edildi konsolosluktan.

simdi isten ayrilmam sebebiyle calisma ve oturma iznim iptal edilecek. yakin zamanda turkiye'de calismaya baslayacagim. askerlik subenin bu durumdan ne zaman haberi olur ve benim tecilim ne zaman iptal edilir? cok tesekkurler simdiden yanitlara.


 

İşten ayrıldığın için çalışma ve oturma izninin iptal edileceğine emin misin?
Ben en kötü ihtimalle yenileyemezsin diye biliyorum. Mevcut kartında bulunan süre boyunca o ülkede yaşamaya ve iş bulursan çalışmaya devam edebilirsin.

Tecilin Aralık 2015'e kadar geçerli, TR'ye döndün diye seni aramaya kalkmazlar.

cakabo

@cakabo tam emin degilim ama sirket kalan surede benim icin bir para oduyor devlete, o yuzden iptal edecekler diye biliyorum. en azindan calisma iznini.

ben de aralik 2015'e kadar dokunmazlar diye dusunuyordum ama asal mevzuatini okuyunca kafam karisti.

HANGİ HALLERDE ERTELEME HAKKIMI KAYBEDERİM?

*Erteleme işlemine esas teşkil eden yabancı ülkedeki statünüzü kaybetmeniz halinde,

*Askerliğiniz erteli iken yurda kesin dönüş yaptığınızda,

*Sınır dışı edildiğinizde,

*Askerliğinizin erteli olduğu dönemlerde herhangi bir takvim yılının ( 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arası) yarısından fazla süre ile (184 gün ve daha fazla süreyle) Türkiye’de kaldığınızda, ertelemeniz iptal edilir ve yurt içinde durumunuza uygun askerlik işlemine tâbi tutulmanız gerekir.

yigitovic

yani soylemek istedigim kesin donus yaptigim sgk girislerinden kolaylikla anlasilmaz mi? anlasilmadi diyelim, agustos ayi itibariyle 184 gun dolmus olacak, yine iptal etmezler mi?

yigitovic

O zaman en temizi şubeni telefonla arayıp sor.

cakabo

@cakabo yalnizca subem degil, 7-8 tane subeyi aradim ama klasik turkiye. telefonlara bakan olmadi, bir tanesi merhaba yurtdisindan ariyorum diyince mesgule atti falan.

yigitovic
1

mobil görünümden çık