güya zayıf yanlarınızı tartmaya çalışıyolar işte etrafınızdaki kişilerden size yönelik duyduğunuz şeyleri söyleyebilirsiniz. tabi abartılı cevaplar da vermeyin burda sizden kabul edilebilir düzeyde bi nitelik söylemelisiniz ve düzeltmek için çalışmalar yapıyorum diye ekleyebilirsiniz.
ben o soruya asosyalliğim cevabını verdikten sonra olacak işi oldurmamıştım. iş tamamen sosyalliğin tavan yaptığı bir işti :)))
dürüstlükle, saflık arasında çok ince bir çizgi var. o çizgiyi baya bir aşıp bir de üstüne yardırmışım :)
-Hala bu sorulari soruyor musunuz?
- evet
- durustluk yazalim o zaman hehe
"gereğinden fazla detaycıyım"
bu "detaycıyım" kötüymüş gibi görünüyor ama onların işine geliyor tabi. ben de onu dedim.
bir de "asosyalim" yazılımcı olunca çok normal karşılanıyo, sırf bu yüzden bile işe alabilirler :)
ben sabırsızım ve risk almayı sevmem demiştim o an ilk aklıma gelen. iş ise klinik ilaç araştırmasıydı, yani gönüllüler üstünde ilaçlar deneniyordu direkt risk üstüne kurulu bir iş. olmadı tabi. normal hayatta sabırsız ve risk almayı sevmeyen bir insan da değilim üstelik. saçma sapan sorular.
* babamsagolsun + 1
* İşlerimi bitirmeden başından kalkamama huyum var. O günkü işlerimi bitirmeden yatarsam, gözlerime uyku girmiyor veya rüyamda işler kovalıyor.
* İşimi mükemmel yapmazsam kendime ihanet, işime de saygısızlık ettiğimi düşünüyorum.
* Hayır demeyi bilmiyorum. (Bu şekilde, size verilecek işlere Hayır denmeyeceğiniz düşünülür)
* Lisedeyken/üniversitedeyken inektim ben, kanıma işlemiş. Hala da çok çalışıyorum, yorulduğumu fark etmiyorum.
* Aslında işin gerekliliği için önemli ve gerçekte iyi olan bir şey, güçsüzmüş gibi gösterilebilir: "Çok fazla kibarım/girişkenim/çalışkanım" ya da "O kadar becerikliyim ki herkesin yardım istemesi bazen yorucu olabiliyor. Bazen 'Bu kadar işbilir olmasaydım' diyorum".
Amaç güçsüz yönlerinizin de iş için "işe yarar" olduğunu görmek; güçlü yönlerinizle olduğu kadar güçsüz yönleriniz için de işe uygun olup olmadığınızı anlamaya çalışıyorlar güya. Bunlardan size en yakın olanı seçip söyleyebilirsiniz ama bir şartla: Bu durumlardan biri gerçekçiysei sonradan "E, sen bize böyle demiştin. Şimdi ne biçim çıktın" laflarını duymamak istiyorsanız. Hafif abartılmış olabilir ama yalan olmasın pek de.
Bir de bunları artık yiyorlar mı, bilmiyorum. Bunların modern, zamana uygun çeşitlemeleri olabilir. Bunları yemeleri için örnek vermeniz gerekebilir. Örneğin, "Önceki işimde saat 23'ten önce çıkmazdım. İçim rahat etmezdi" ya da "Okulda şunu yaptığım için şöyle şöyle başarılarım oldu ama o arada da ben birazcık yoruldum. Gerçi yorulduğuma da değdi" gibi örnekli çeşitlemeler yapılabilir.