Merhaba, İspanya'ya taşınmam nedeniyle ile hattımı kapattırdım, gelince yeni bir hat aldım; her nedense bankalara bakın ben numaramı kapattırdım diyemedim çünkü yeni numaramı bilmiyordum. Benim banka işlemi yapmam gerekiyor; fakat telefona güvenlik amaçlı mesaj yolladığı için internetten işlem yapamıyorum. Ben şimdi ne yapacağım bir akıl verin yol gösterin :(:(




 

Ailenden birine bankada işlem yapma yetkisi veren vekaletname düzenlet konsolosluktan. Onu Türkiye'ye gönder, ilgili kişi senin adına bankada yapsın o işlemi. Gerekiyorsa yeni numara tanımlatsın.

Başka yolu yok sanıyorum.

cakabo

ülke değiştirirken hat kapatılmaz, en fazla kontörlüye çevirip yanında götürürsün, tam da bu bahsettiğin sebepten ötürü.
yeni numaranı henüz bilmiyor olman önemli değildi çünkü zaten numaranı ancak türkiye içindeki atm'lerden değiştirebilirsin, telefonla olmaz.
ya vekalet vereceksin, ya atm kartını dhl'le yollayacaksın ailen düzeltip sana geri yollayacak, ya da yeni kart isteyeceksin bankadan, kart bankada kayıtlı adresine gidecek, ailen atm'de gerekli düzeltmeyi yapıp kartı sana yollayacak.

lily briscoe

atm ile değiştirilemiyor diye biliyorum telefon numarası. hatta webten bile değiştirmiyorlar. illla bankadan olmalı. vekalet kesin çözüm

65 derece

atm'den değiştiriliyor.

mesela iş bankası'nın sayfasında bütün işlemlerin hangi kanallarla yapılabileceğini yazmışlar:
www.isbank.com.tr
cep telefonu internet, telefon ve bankamatikle değiştirilebiliyor.

kendi bankanın sayfasına bakıp öğrenebilirsin.

lily briscoe

bankayi arayin , internet telefonlari etc var ucuza eger dertse.

neyse, en fazla bugun olmaz, aileden biri bi bankaya ugrar ordan islemi sizin adiniza yapar, tanidik var ise daha kolay olur.

telefon hatti kapatilmaz diye bir sey yok, gerek yoksa kapatilir, bu durumda aileden birinin telefonu(e.g. anne/baba/kardes) gereken yerlere, resmi kurumlara , ki size ulasmalari gereken yerde onlara ulassinlar.

serabetan
1

mobil görünümden çık