
boyutlandırma derken sunum icin falan mı ? biraz daha acsanız konuyu.


bu afişler basılacak, el ilanları dağıtılacak, büyük olan da duvara asılacak. büyüğünü tutup da a4 boyutlarında tasarlarsam piksel piksel olmaz mı? işte bu soruna parmak basmanızı istiyorum (:


kare olmasi sorun degil dersen 15x15 cm 300 dpi bir calisma yap. bitince orantili olarak büyüt 3.5m lik afifl için 72 bilgisayarin kaldirirsa 108 yeterli. eger buyutme sonucu dpi 72den az olursa 3.5x3.5 luk 72 veya 108 dpi lik bir dosya acip layerleri kopyalarsin ve tekrar ayarlarsin.


ps ta denedim dpi 30 falan oluyor.
önce ufak olani 300 dpi da calisip buyuk olan icin 3.5x3.5 m 72/108 dpi lik bir dosya acip layerlar› kopyalay›p büyütün tek yol bu.


teşekkür ederim (:


@gilbertus albans
layerları niye kopyalayıp büyültüyorki direk image sizeden büyültsün


kesinlikle dikkat etmen gereken bir nokta da eğer bu işler matbaadan basılacaksa kenarlarından a4 kağıdında yarımşar santim, büyük afişte de 1-1.5 santim baskı payı bırakman.


yanlız afişi tasarlarken küçük boyutta bir fotoğraf ya da vektörel olmayan bir elementi el ilanında kullanıp bu layerları 15 metrelik ilana yapıştırırsan olmaz. kullandığın vektörel olmayan elementlerin 15 metre basıldığında bozulmayacak kadar yüksek çözünürlüklü olması gerekir.


@foradream image size den orantılı büyütmede ters orantı olarak dpi dusuyor. @audionaut bun belirttigi gibi layerları (yazı, grafik vb.) vectorden alıp buyuk ebatta alıp paste edebilir ya da normal ebatta smart object olarak paste ederse daha iyi olur. (sonra rasterize edebilir) tabii resim varsa onların da yuksek dpi olması lazım, ps yazılan metinlerde zaten sorun olmaz.
