Selam,
ya bi anda aklıma düştü, bir kadın vardı. Fikret KIZILOK sarkılarını acayip guzel soyluyordu. Mesela cok net Gönül sarkısını soyledigini hatırlıyorum.Ancak kadını ismini hatırlayamıyorum. İnce ve cok guzel bi sesi vardı. Hatta Fikret Kızılokla bi arkadaslıgı falan da vardı sanki. Orta yaşlarda muhtemelen kendisi ,ismi neydi ki.

bi buldurun be.

 

Sibel sezal

ufukcel

"Leman Sam mı?" dedim ama Sibel Sezal herhalde çünkü sesi ince.

m e l t e m

evet sibel sezal kendisi; albümünde gönül, bu kalp seni unutur mu, ben gidersem gibi kızılok eserleri de seslendirmiştir.

oxygene

Olayın aslına bakarsak Fikret Kızılok, bu kızın şarkılarını söylüyordu.
Sibel Sezal o zamanlar lise öğrencisiymiş, eniştesi Özkan Samioğlu'nun Aşık Veysel, Karacaoğlan şiirlerine yaptığı besteleri okuyor. Bodrum'da Bülent Ortaçgil'le tanışıyorlar. O sıralarda Bülent Ortaçgil de Fikret Kızılok'la birlikte Çekirdek Sanatevi'ni işletiyor. Bu kıza albüm yapmaya karar veriyorlar.
Sibel henüz lise öğrencisi olduğu için de Kızılok, "sana bunlar ağır olur" diyerek bu şarkılara yeniden söz yazıyor.

Şarkı sözlerinin orijinalleri aşağıdaki gibi:
Bu Kalp Seni Unutur mu - Dostlar Seni Unutur mu - Ümit Yaşar Oğuzcan
Gönül - Gönül Sana Nasihatim - Aşık Veysel
Ben Gidersem - Sazım - Aşık Veysel
Sen Varsın Orada - Aşık Veysel

Fikret Kızılok ise bu şarkılardan bazılarını Çekirdek Sanatevi kapandıktan sonra kendi albümünde kullanıyor. 10 yıl önce yazdığım bir entryden alıntı yapayım:

"fikret kızılok kendi albümünde sibel sezal'ın vokallerini kısıp kendi vokallerini eklemesiyle izinsiz bir şekilde kullandı. bu yüzden kızılok, kendi gibi söylemez yana yana'daki şarkıları. sesini bayan vokallere göre ayarlar. ve de düet değildir. ayrıca şarkıda akustik gitarı bülent ortaçgil çalar"

rare

Bir diğer kadın vokal de Sonay Tanrısever. Onu da Gecenin Üçünde şarkısından bilebilirsiniz. Aynı şekilde onun da Çekirdek Sanatevi prodüksiyonundan bir kaseti mevcut. Sibel Sezal'ın aksine, söylediği şarkıların neredeyse tamamı Fikret Kızılok'a ait, bir kaçı da Ortaçgil'in.

rare
1

mobil görünümden çık