Selamlar. İlk kez doğalgazlı bir eve taşındım, eskiden merkezi sistem vardı ve kafam rahattı. Şimdi millet 400 liralık faturalardan bahsediyor. Ürkütücü. Bazıları gece yatarken doğalgazı kapatma, yoksa sabah daha çok enerji harca ve faturan daha kabarık olur diyor. Yatarken kısmalı ama kapatmamalıymışım. Bunun bir doğruluk payı var mıdır? Ya da kapatsam daha mı iyi olur? Birde evde 5 petek var ama salonu kullanmıyorum. Oranın peteklerini kapatsam bir fayda sağlar mı? Yoksa zaten yakacağını yakar mı? Kısaca nasıl kullanmalıyım bu şeyi? Teşekkürler.




 

girer.

hjarteblod

15 yildir kullaniyorum, faturadan tasarruf etmenin tek yolu iyi yalitim ve guney cephe :)) petekleri kapatmakmis, aksam kisip/kapatip sabah acmakmis... hepsi nafile cabalar maalesef. once cift cam, sonra gunes alan odalar...

no avalon

minimumda bırakın, ev hep ılık olsun yoksa ısıtıcam derken aynı parayı yakarsınız.
evden çıkarken de minimumda bırakın, akşam eve gelirken biraz açıp hemen ısıtırsınız evi.

bradshaw

kullanmadığın odaların peteklerini kapat. kapının altlarına da boşlukları kapatıcak şeyler koy. gece yatarken veya işe giderken kapatma ama minimuma getir.

bu arada çok acı kışlarda 400 tl yakarsın. evi yalıtımlı olmayanlar 600 bile yakarlar. biz de bi apartmandayken aylık 400 500 yakıyoduk bazen ki öyle aman aman sıcak olmuyodu ev. şimdi merkezi sistemdeyiz max 250 yani. o yüzden buna alışman lazım. eğer evin yakacağı 400 ise ancak 350ye falan düşer heralde böyle. öyle yalıtımlı, güneş alan bi evde değilsen çok yaksan da adam gibi ısınamadığın da olur.

elorelia
1

mobil görünümden çık