duyurunun bill gatesleri (isteyen steve jobs da olabilir tabii),
elimizde bi adet win8.1 kurulu olarak alınma ahmaklığında bulunulmuş olan bir lenovo var (alan ahmak benim). satıcı olacak (bkz: vatan bilgisayar) sansür herifin "win 7 çalışır" demesine karşın alete kurulmuş olan orijinal win 7 hiç bir şekilde aktive edilemiyor (çalışılan kurumun ortak lisansı, tekli denenen lisans v.b. işe yaramdı. bios güncellendi hala aynı.

iş itibarıyla windows 7 orijinal kullanılması zorunlu. üstelik her ay format atmakta kabul edilebilir bir durum değil. bunu aktive etmeyi bilen varsa bir yanıt yazıp (isteyen de mesaj kutusunun yeşillendirebilir)hayır duası alabilir.

not: alet 19-10-2014 tarihinde vatan bilgisayardan alındı. satma konusunda hiçte olumsuz değilim (sebep vatan bilgisayar). 1750 tl karşılığı üzerinde win8.1 kurulu olarak isteyene teslim edilir.
model core i5 4.nesil cpu (haswell) 8 gb ram 1 tb hdd.

 

Daha önce özel bir programla bios'la ilgili bir işlem yaparak lisansı aktive etmeyi başarmıştım. Bios'taki Slic denen bir zımbırtıyı yeniden yazmak gerekiyor. SLIC bios şeklinde aratın google'da bunun için tool'lar mevcut.

creepy

vatan bilgisayar demiştim değil mi. adamlar suratıma baka baka söylediğim sözleri ispat edemeyeceğim için tüketiciyi koruma kuruluna gitsem bile haksız çıkacağımı söylediler. sence bilgisayarı geri alırlar mı?

tururo
1

mobil görünümden çık