her felsefe mezunu öğretmen olabiliyor muymuş ki?
okumaktan zarar gelmez.
hem her okuyan da iş bulamıyor, bir sürü lise ve hatta ilkokul mezunu adam süper işlerde çalışıyor ama üniversite mezunları işsiz. bunun alakası tamamen okulla ilgili değil yetenek ve karakterle de alakası var biraz.
hem herkes demiyor muydu "eğitimsiz insanlar akp'ye oy veriyor bla bla.." diye? daha ne istiyorsunuz :)
örgün öğretimle üniversiteye gitmenin anlamı kalmayabilir belki böylece ve bunun da zararı yok. iş bulmak için üniversite okumak pek de iyi bir durum değildi zaten.
bence herkes istediğini okuyabilsin. okumayan insan kalmasın. doğudaki insanlar da sosyoloji ve felsefe okuyabilsinler. oraya öğretmen bile zor gidiyor (hala) ve sonra da başarısız oluyorlar mecbur. iyi olmuş bence. belki milletçek bir adım daha aydınlık bir ileriye gider fikrimiz ve zikrimiz.
edit: bu arada aöf'ün diploması, türkiye'deki diğer bir çok üniversite diplomasından daha fazla sayıdaki yurt dışı ülke ve üniversitesinde geçerli.
yeni açılan bölümler genelde kişisel gelişime çok katkı sağlayabilecek bölümler. önemli olan da bu kanımca. iş bulma imkanı da önemli tabii ama doğru dürüst takip edildiğinde bu tarz bölümler kişiye çok şey katabilir.
insanlar ikinci üniversite olarak genelde açıköğretim tercih ediyor. mesela ben bir mühendisin aynı zamanda felsefe, sosyoloji okumasını yararlı buluyorum. bunun için yapılmış olabilir. keza, çalışıp da örgün öğretime devam edemeyecek olanlar da bu bölümleri tercih eder bence.