
huckleberry finn: amerika'da yazarlar "bu kitap olmasaydı, amerikan edebiyatı olmazdı" derler. o kadar önemlidir, bir kilometre taşıdır. kitap huck finn'in nehir seyahati üzerinden mississippi boyunca amerika'nın sosyo-kültürel bir portresini çiziyor.
animal farm: orwell bu kitabı 1917 devrimine de değinerek stalin rusyasına taşlama olarak yazıyor.
un homme qui d'ort (uyuyan adam): paris'li yabancılaşmış ve çevresine karşı tamamen pasif duruşa geçmiş bir elemanı anlatıyor. filmi de var. güzeldir.
dil varsa orjinallerinden oku. uyuyan adam hariç türkçe çevirileri nasıldır bilmiyorum
not: editlenip açıklama eklendi.


James Joyce-Ulysses


isyan günlerinde aşk
kılıç yarası gibi
aşk + ihtiras + tarih + macera ve dahası...


aziz nesin'in herhangi bir kitabı. yaşar ne yaşar ne yaşamaz ve fil hamdi özel tavsiyelerim. nah kalkınırız da mükemmel.
aziz nesin'in herhangi bi kitabı.


Arkadaslar tesekkur ederim de yazmayi unutmusum. Ufacik da olsa onerdiginiz kitaplarin konusunu ve neden okumam gerrktigini yazarsaniz coook mutlu olurum.


Aziz Nesin'in Böyle Gelmiş Böyle Gitmez üçlemesi. Anılarını anlatıyor, hiçbir şekilde sıkılacağınızı sanmıyorum


Kitap tavsiye etmeyeceğim, onun yerine başka bir şey önereceğim. git bir kitabevine birkaç hafta vakit yaratıp, karıştır kitapları gönlünce. ilgini en çok çekeni alıp çık. bir sonraki hafta sonuna kadar onu bitirip, hafta sonu git yeni bir kitap seç kendine. böyle böyle neleri beğendiğini keşfet, onun üzerinden ilerlet işte. okuma alışkanlığı kazandıkça, okuduğun türleri de çeşitlendirirsin.


azra erhat'ın çevirisinden ilyada ve odysseia'yı öneriyorum.
çeviri zaten muhteşem, okuması çok zevkli.
ayrıca bu iki eser yunan ve batı edebiyatı ve düşünce dünyasının temel taşlarındandır.


en mantıklı öneri vesna'nınki. aziz nesin okumayı hiç sevmem ben mesela, üslubundan. direkt alırsın, hayal kırıklığına uğrarsın belki. yine de lesmiserables+1, önerilerini beğendim.


kardeşim pek ortalık malı olsa da murat menteşin kitaplarını öneririm . zira dil hafif ve olay örgüsü çok fazla birbirine bağlı . film izler gibi oluyorsun bir nevi . ayrıca yazarın yapmış olduğu kültür boşalması ile film müzik resim giibi konularda geniş bilgi sahibi oluyorsun . sıkılmazsın ve vecizeler ile face'ine güncelleme yapan dallamalardan bile olabilirsin .
sonuncusu senin seçimin :)


Her şey Dean R. Koontz'un kitapları ile başladı. Yazarın ilk okuduğum 200 küsür sayfalık kitabını elimden bırakmadan okumuştum. Benim için milattı.
İlk başta sevdiğin türde sürükleyici romanlar ile başlaman daha iyi olur. Artık polisiye mi olur, aşk meşk mi olur sana kalmış.


stephen kinglen başla bayılcaksın bak


Vesna +1 ayrica soyle guzel bir yol gostereyim sana sevdigin film tarzlarina gore kitaplarla başla daha cok heycan verir.
Yuzuklerin efendisi game of thrones serisini tarzina uygunsa okuyabilirsin misal.ve ya dram filmlerini seviyorsan dram kitaplari bakarsin.baslangic icin guzel tercihler yapabilirsin.yorumlarin arasinda cok ovuldugu halde hic ilgini cekmeyen kitaplar olabilir alip zorla okumaya çalışma


yemek tarifi kitapları da okuyabilirsin.ne de olsa içinde sucuk olma ihtimali var


Türk yazarlardan Orhan Kemal ve Aziz Nesin derim.
