
valla ben lisede yarim yamalak bir almanca ogrendim. konus desen konusamam, biraz gramer biliyorum biraz da kelime. simdi duolingoyla kendi kendime calisiyorum, gelistigimi hissediyorum. deneyebilirsin.
www.duolingo.com


belli bir altyapıya sahip misin? o zaman belki olabilir fakat diğer türlü ileride kesinlikle seni çok zorlar. yani düzgün öğrenmen çok daha uzun zamanını alır, he diyorsanki sokakta, restaurant'ta, iş yerinde insanlarla anlaşabileyim o ayrı. ama yetkin bir almanca sahibi olman çok daha uzun süreni alır bence. bu arada almanca çok zor :(


immersion programı denen naneyi bi araştır bak.


2-3 hafta dil bilgisi çalıştıktan çocuk kitapları okumanı öneririm. anlamaya çalıştıkça gramer bilgin de yerine oturur, ayrı bir kelime çalışması yapmana da gerek kalmaz. zamanla daha ağır kitaplara geçersin.
