[q]
(22) 

simdi bu ne demek?

balpolen #850345
Mesela erkek arkadasiniz, siz ve onun bir arkadasi (erkek) oturuyosunuz, sonra siz o sirada uyuyakaliyosunuz diyelim, onlar aralarinda sessizce konusmaya devam ediyorlar, erkek arkadasiniz kendimi toparlamam lazim artik, 4 yakin arkadastik, 2 si evli ve cocuklu benim halime bak, karar verdim sigarayi da birakicam diyo, o sirada konusmaya devam ederlerken bu kizi da uyandirmasak bari diyo ve lavaboya gidiyo,

Simdi bu kiz ne demek ya, insan sevgilisine bu kiz der mi? Diyosa bu adam bu kiza nasil bi bakis acisina sahiptir, onu ne yerine koyuyo kafasinda, ben anlam veremedim, bi yere koyamadim bu cumleleri, ozellikle erkek gozundan olayi yorumlamanizi rica ediciim

Yani bu kiz lafi bana cok koydu, bu kiz ne yani, bu kiz ne, sokaktan mi geciyorum ben?

 

egonuz biraz yüksek mi?

"bu kız" lafı art niyetle söylenmiş olabileceği gibi gayet masum ve şefkat dolu bir şekilde de söylenmiş olabilir.

novemba

Bana da koyardi he.

Bozulurdum yani, egonun yuksek olmasiyla ne alakasi var, insan en yakin oldugu kisiden o kadar uzak biriymis gibi bir sey isitince tabii ki bozulur. Hic masum ve sefkat dolu gelmedi bana.

LXXVII

Biraz söylenişine bağlı. Şefkatten de öyle denir; örneğin, eniştem teyzeme kızım der ve biz oradan 80 yaşındaki eniştemin 70 yaşındaki teyzemi hala çıtır olarak gördüğünü anlarız. Ama aynı "kızım", mahalle delikanlılarının sevgilileriyle kavgalarında da geçer. Bu da böyle.

aychovsky

Mesafeli bi kelime. El yerine koymuş.

mandalina kokusu

erkek olarak yorumlayayım,

benimki bana karabaş diyen kişilere kulak asma. hoş değil.

egon filan yüksek değil, erkek arkadaşın art niyetli olmayabilir, ama ola da bilir, diğer davranışlarını da bir süre incele karar ver.

eli

iki türlü olabilir. iyi niyetle, ben malım bu kızı seviyorum. mallığımı anlarsa uyanır ve kaçar tarzı bir şeyde olabilir; bu salak elimizin altında bunu bari kaçırmasak şimdilik tarzı bir şeyde.

not: erkek

velasco

bence çok sevmekten diyor.

WrAiTh

bazen arkadaşlar arasında evlilik meselesi konuşurken "şimdi elin kızını alıp rezil etmeyelim" diyoruz. iş güç parasal durumlardan yani. elin kızı dediğin müstakbel eşin oluyor. kötü bi niyeti yok bence elemanın. art niyet arama yani.

kambocya diasporasi

"bu kız" lafı hoş değil tabi ki. ayrıca "4 yakin arkadastik, 2 si evli ve cocuklu benim halime bak" demesi de sizin açınızdan çok olumlu değil. :(

m e l t e m

bi kafa doktoruna gitmen şart, uyuma numarası falan bunlar ucuz şeyler

divit

kızcağız anlamında da bu kız denebilir bazen, annem de der benim için mesela bu çocuk da burada uyuyakaldı vs.
bence sana ondan önce söyledikleri daha çok batmış, halime bak falan demesi. halinde ne var, memnun değil mi o zaman yani.

lily briscoe

25 yaşından sonra geçer.

zam sampiyonu domates

(Bkz: prenses sendromu)

Ne var bunda şimdi ya. Karı dememiş ya? "Bu kız"? Ne var yani cidden ne var ki? Kıllık olsun diye yapmıyorum ciddi kafa yoruyorum ya. Böyle ufak şeylere takılmayın çok rica ediyorum ya. Böyle kıldan yünden sebeplerle sevgili harcayıp harcayıp sonra saçma sapan insanlarla evleniyosunuz sonunda.

Üzerine 5 saniye düşünmeye değmez. Ne diyecekti, "prensesimi uyandırmayalım" mı diyecekti? Hayvan gibi sevdiğim bir kızdan da "bu kız" diye bahsedebilirim. kaba bir tarafı yok. Bu kız. Son derece normal. Get a life.

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu

@meltem neden hos diil benim acimdan?

balpolen

Ne diyecekti Mahmut mu deseydi

razvan rat

bu tarz şeyleri dert ediyorsan yazık adama valla.yanında değilken neler diyordur kim bilir sevmiyor gibi geldi ayrcıa .

bluebey

sfsdıgjfdk.

böyle şekilci kadınların egosunu biri ezdi mi çok harika oluyor ya.

devorgilla the gunslinger

Gıcık bir durum imiş sahiden. İlişkinizin boyutu da önemli bir yerde,birbirinize olan mesafeniz mesela.. Amma ve lakin bunu baz alarak önünde iki şık oluşturabilirsin kendine;

-"üslûbu böyle/şefkatindendir" mantığı ile takmayacaksın,

-"ne ayaksın olm sen,bu kız ne demek len?" mantığı ile posta koyacaksın.

meredith

kendimi toparlamam lazim artik: kendimden memnun değilim, olmak istediğim kişi bu değil

4 yakin arkadastik, 2 si evli ve cocuklu benim halime bak: benim de aile kurma vaktim geldi geçiyor, halen evlenip yuva kuramadım, evlenip baba olmak istiyorum

karar verdim sigarayi da birakicam: ciddi kararlar veriyorum, değişmek istiyorum, kendim için iyi olanı yapmak istiyorum

böyle samimi duygularını paylaşırken sizinle ilgili herhangi bir gelecek planından bahsetmemesi, sizinle beraberken halinden memnun olmaması, değişmek istemesi, bunun üzerine de "bu kız" diyerek sizi başkalaştırması bana olumsuz geldi.

ama şu da var ki bu sadece sizin anlattıklarınızdan yaptığım "şahsi" çıkarımlar ve de bu insanın size nasıl davrandığını hiç bilmiyorum. öyle bir anlık dikkatsizliğine denk gelmiş de olabilir, "bu kız" derken böyle bir "kızcağız" havası yaratmak istemiş de olabilir. onu siz anlarsınız. ilişkinizi kendiniz bilirsiniz.

tabi sizin uyur gibi yapmanız da hoş değil ve onun açısından olumsuz. güvensizlik göstergesi. gizli gizli dinlemişsiniz gibi bir durum olmuş sonuçta.

m e l t e m

bu kız lafına bu kadar takıyorsan bence çocuğun işi biraz zor.
kafaya takılacak, problem edilecek bir şey değil. ne kadar ciddi düşünüyorsunuz genç misiniz, olgun musunuz bilemem ama uzun vaadeli bir ilişkiniz olacaksa böyle küçük şeylerde bu kadar moralini bozup kafana takmamaya çalış.

perkele

bence orada sana koyması gereken şey "bu kız" değil, diğer arkadaşlarının özel hayatlarındna bahsedip "benim halime bak" demesi. artık evlenmesi gerekiyormuş da, o boş şeyler yaşıyormuş gibi birşey olmuş. moralini bozmak için yazmadım ama ben oraya takıldım. ilişkinizin durumunu bilmiyorum. "bu kız" seni rahatsız ettiyse, sizinki sırf takılma amaçlı bir ilişki değil sanırım.

sumuklu asilzade

kesin ayrıl bu kız ne yaa sanki zigon sehbadan bahsediyor bir kere bir insan tanıdığı adını bildiği birisi için bu zamirini kullanamaz! Çok çirkin bir şey.

mrthany
1

mobil görünümden çık