
%90 pişman olursun ev arkadaşıyla, tek başına yaşamaya alışınca sevgiliden başkası katlanılamaz kıvama geliyor.


Tek basina yasamaya alismis biri olarak 20 gün evvel birini evime ev arkadaşı olarak aldim. pişman oldum sonra. Çok sorumsuz biriydi. Evi sahiplenmiyordu. 4 gün evvel aniden ona tek yasamaya devam etmek istediğimi, kendisine kalacak başka yer bulmasini istediğimi söyledim. İlk basta anlamadi. Yapabilecegimizi falan söyledi ama kesinlikle istemiyorum dedim. O da çıktı. Ev arkadaşı olayı çook zor anlayacağın. Hadi üniversite öğrencisi falanken insan pek sallamıyor bazı şeyleri ama belli bir olgunluğa gelince bir insanla beraber yasama fikri hakikaten insanı çok zorluyor özgürlüğünü kısıtlayabiliyor. Sana tavsiyem uç kuruş fazla ver ya da üç kuruş daha eksik olan bir ev bul ama özgür ol mutlu ol kaçan rahat olsun.


alışamazsın yapma.


Daha küçük bir eve çık, daha az lüks olan bir yerde çık ama tek çık. Hele alıştıktan sonra ızdırap olur.
Tam uyuyacaksın arkadaşları gelecek, ev temiz diye bir gireceksin misafirinle, ortalığı bok götürüyor.
Duşa gireceksin bir bakmışsın küvet kıl tüy içinde. Bir yere yetişeceksin tuvalet/banyo dolu.
Fatura vakti gelecek, abi sen hallet sonra paslaşırız.
Yemek yapılacak, eli cebine gitmeyecek, bulaşıkları yıkamayacak.
Daha sayarım ama yazarken bile sinirlerim bozuldu.


Alisamazsin. hic deneme bence


sakın yapma öyle bişi


uzun yıllar yalnız yasadıktan sonra 2 ay evvel erasmus öğrencisi bi ev arkadası aldım. gayet memnunum. takıldıgım noktalar oluyor tabi ki ama buyutmuyorum. nasıl olsa şubatta gidicek ve o gidene kadar bütceme sagladıgı katkı benim baska planlar (yurtdısı tatili,evi boyatmak vs) yapabilmeme olanak saglayacak. kiramı ödeyemeyecek olsam bu evde oturmazdım tabiki ama ekstradan her ay bana ödediği para,ev işlerine yardımı,marketi yarı yarıya ödemek,faturaların yarısını ödemesi butun bunlar o kucuk olumsuzlukları gözardı etmeme yetiyor.
bu kız mesela alman,bilmiyorum butun almanlar böyle mi ama benim tabak bardak vs sehpada kalsa alıp mutfaga götürmez. ben kendi evim oldugu için onun bıraktıklarını (ki kendisi özenlidir kendi dagınıklıgı konusunda) arkasından toplarken gocunmam. evim dagınık ve pis olsun istemem cunku. ama o benim dagınıklıgımı benim dagınıklıgım olarak görüp umursamaz.
bence sonsuza kadar olmasa da dönem dönem ev arkadası almak iyidir. ki ben baya mesafeliydim bu olaya. duyuruya sormustum alsam mı diye. iyi ki almışım. o gidince şubatta yeni dönem bi kişi daha alayım diyorum hatta.
