
biz 3. dunya ulkesi oldugumuz icin.


yani sence ideali ne bu olayın ? senin yapman gereken verdiklerine şükretmen iyi ki türkiye kim dememişler


ne verecekti? 30 gunden fazla sureli ziyaretci vizesi cogu ulke vermez zaten.


AB de 3 aydan sonrasi vize degil oturum izni oluyor. Oturum basvurusu yapinca da ilk basta 3 aylik vize verirler, gittigin ülkede o vizeyi oturum olarak degistirsin. Genelde prosedür böyle isler ama mutlaka istisnalar da vardir.


turistik olanı bu sekilde, bizinizte daha uzun sureler var. ya da oturum ıznı ıste.


emrahday aciklamis ben de yazayim. 3 aydan fazlasi zaten "vize" degil oturum izni almayi gerektiriyor. AB vatandasi da olsan 3 aydan fazla kalamazsin oturum izinsiz.


Verilen vize süresi başvurulan ülkeden ülkeye değişiyor. Aynı evraklarla bir ülke 1 haftalık vize verirken bir diğer 1 senelik verebilir. Sizin durumunuz başvurduğunuz ülkenin izlediği vize politikası ile alakalı.
Oturum süresi genelde hep düşük oluyor. 3 veya 5 senelik Schengen vizelerin de bile genelde 90 gün oturum sınırı vardır.


3 ne ki, ben isvicre'den belki 8inci aldigim vizede falan ancak 1 yillik vizeye ulasabildim. ustelik ingiltere'de okuyor ve ordan basvuruyordum. ilk baslarda isvicre'ye 4 gun gidiyorsam 4 gunluk vize veriyordu serefsizler.
isvicre ve isvec bu konularda cok siki. italya mesela 6 aylik vermisti lak diye.


allahın hakkı üçtür.
