-Türkiyede olduğu gibi haketmediği bir pozisyona refarans aracalığıyla giren oluyor mu ?Yada sırf benzer fikirden diye (örneğin aynı partili gibi ) kişiler öne çıkarılıyor mu ?
-Türkiyede siyasette yükselmek için yalakalık (özellikle kendinden üst pozisyondaki adamı) -bol yalan söyleme ve vaadini gerçekleştirmeme -Rakibin olacak adamları ayağını kayırmak -Parti genel başkanının yakını veyahut ailesi isen ön adımlardasın.

Buna benzer özelliklerde avrupa ve amerika siyasetinde var mı ?

 

Amerika da var.

latios

liyakat var. onda bile yine hakedene gidiyor is.

fakat amerika'da yalan soylemenin cezasi var benim bildigim. (bazen orda da uygulanmadigi oluyor tabii ki.)

yirtik foto

evet orda da torpil var ancak şu mantıkla işliyor: vereceğim işi hiç tanımadığım birine vermektense güvendiğim birinin kefil olduğu birine vermeyi tercih ederim. çünkü iş dünyasında yeterlilik ne kadar önemliyse en az onun kadar güven de önemli.

siyasette yükselmek için dünyanın her yerinde geçerli 2 kural var: ya çok meziyetli biri olacaksın yada yalakalık yapacaksın (üstüne, başkana, devlete, halka vs.). dünyadaki siyasetçilerin hepsi üstün meziyetli insanlar olmadığına göre gerisini sen anla

yemrem

batı avrupa'da çok yaygın.

norek

Torpil ile referans farklı şeyler. Dünyanın neresinde olursa olsun 'tanıdık ve bilinen' biri sokaktaki rastgele adama baskın olur, çok doğal bu yani.

roket adam

bir kere eski sovyet ülkelerinde gayet yaygın imiş.
polonyalı arkadaşım yaygınlığından söz etti.

şu an almanya'dayım ve torpille dönen işler duydum. tabi türkiye kadar değil.

siradisi00
1

mobil görünümden çık