
değildir ama hadi sen bilmiyorsun ama bakayasn diyelim, şimdi mezun olduğundan askerlik şubesinden 2 yıllık tecilini yapabilirsin, yani öyle al götür gibi durumla karşılaşmazsın.


bakaya yada benzeri duruma düşseydin çoktan eve gelirlerdi, o nedenle endişelenmene gerek yok. daha önceden tecil ettirmediysen lisans bitiminde 2 yıllık tecil hakkını kullanabilir ve hatta hiç tecil ettirmeden master programına başlayıp yine okul nedeniyle askerliği erteleyebilirsin.


yine de mutlaka şubeye uğra. benim de bakalık bir durumum yoktu, okul nasıl olsa tecilimi yapıyor diyordum ki eve gelen polis "hadi askere hazırlan artık" dedi resmen. bir arkadaşa polis de gelmemiş fakat kaçak durumunda kalıp 1.5 milyar ödemişti okulun tecil etmeyi unutması nedeniyle.
