efenim şimdi hazirandaki boğaziçi ingilizce yeterlilik sınavına sağlık sorunu nedeniyle giremedim (girsem geçer miydim bilemiyorum gerçi:))
neyse 18 ağustosa kadar hazırlanmam gerek. nekahat döneminde bi kaç sezon diziyi altyazısız izledim, fena değil gibi. (sex and the city izledim gerçi izleye izleye ama anlıyodum arkadaşım! :))

şimdi ben listening yerine film dizi izlesem, reading yerine harry potter okusam çok mu riske girerim. günde bi reading yapıyorum okul stilinde, iki güne bi tane de essay yazsam...

nası olur? şöyle yorumlarınızı alsam? :)
başka tavsiye var mı deniz kenarında ders çalışmak zorunda olan zavallı insan evladı için güzel çalışma seçeneği?

not: seviyem intermediate idi hazırlık süresince

 

aşırı olur. bence hiç zorlamayın kendinizi. ama sus be çalışacağım ben derseniz:

dizi filme alternatif audio book olabilir. reading için kısa kısa ingilizce yazılar bulabilirsiniz birkaç paragraftan oluşan. essay için biraz bilgi gerekiyor açıkçası.

prof için kitaplar vardı ya onlardan bulabilirsiniz rahatlıkla..

heh şu hatta: building skills for proficiency

dambil

reading için harry potter'dan ziyade okulun reading tarzına yakın şeyler daha iyi olabilir gibi geliyor bana. mesela bertrand russel'in sceptical essays, kütüphanede vardı. harry potter kötü olur demiyorum da proficencye 1 ay kala ben olsam dediğim gibi okulun readinglerine benzer okumayı tercih ederdim. sene boyunca dağıtılan worksheetlere falan da göz atılabir. writing için de essay örneklerine göz gezdirilebilir, değişik kalıplar görmek açısından.

light beam

listening: sex and the city yi izle yine ama bence online lecture lar bul sosyoloji psikoloji vs üzerine onları dinle.google da arat bisürü çıkıyor.sonuçta bi lecture okuyacaklar sana.

reading: decoding proficiency kitabını edinebilirsin ben kullanmadım ama tutuluyor baya.gerçi deniz kenarı bi yerde bulman zordur.o zaman yine netten essay okumak en iyisi.bi kaç paragraflık yazılar gerçekçi olmaz prof ta 6 7 sayfa essay verdikleri düşünülürse.harry potter okuyacak kadar da vaktin yok bence.

writing: çoğu insan için en zor kısım.vocabulary çok önemli o da kitap okumaya bakıyor tabi netten örnek essayler okuyabilirsin.yeni başlıyosan buowl da işine yarayabilir.

kolay gelsin.

şehnaztango

bence de zorlama kendini.soyledıgın seyler cok daha eglencelı aktıvıteler evet ama boun'un kendıne has bır sıstemı var zaten. butun yıl da hocalar ve kıtaplarla buna hazırlıyorlar ogrencılerı. sen yıne okulun kıtaplarından ve dagıtılan handoutlarından calıs bence. cok calısmana da gerek yok, onların mantıgını kavra, yazdıklarında hocalar nelerı cızmıs, nelere dıkkat etmıs onların uzerınde dur. gırıs-gelısme-sonuca ve yazdıgın yazının bır ana fıkır cumlesı olmasına cok onem verıyorlardı mesela. yazıkların hep bu formatta olsun. baska seylerı de eglence ıcın yaparsın. basarılar ve bol sanslar sımdıden:)

think martini

bir arkadaş bowl dan bahsetmiş, ben de linkini vereyim

www.buowl.boun.edu.tr

writing e buradan çalışabilirsin.

bende baya işe yaradı. tevsiye ederim..

portakalcicegi
1

mobil görünümden çık