[q]
(6) 

işten kovulmak

bedbed #846660
Bugün yöneticilerin günah keçisi olarak beni seçmesiyle işten çıkmam istendi. İstifa etmemi istiyorlar. İki ay süre verelim, iş bul kendine falan filan diyorlar. 1.5 yıldır çalışıyorum. Sizce ne yapayım? Yazılım mühendisiyim.




 

etme.

ludovico

kendileri çıkarsınlar. 2 ay zaten onların verebileceği süre değil, iş kanununun sana tanıdığına yakın bir süre. 6 hafta çalıştırmak zorundalar ki bunun içinde her gün 2 saat(doğrulamak lazım) iş arama izni var toplamda 1,5 hafta çalışmadan maaş almak demek bu da.

ek olarak kıdem tazminatını da ödemeliler

prodeq

sakin istifa etme. divitin dedigini yap.

gerard

sakın etme. ihbar süresi vermişler 2 ay çalış sonra kıdem tazminatını alırsın hem de işsizlik parası alırsın. 8 ay alırsın diye tahmin ediyorum. max.900 tl para alırsın aulık işsizlik parası ki çalışmazken iyi para. her gün 2 saat iş arama iznin de var. istersen biriktir c.tesileri gitme ya da sabahları geç git ya da akşamları erken çık istersen de topla gün olarak erken çıkarsın işten. ama sakın istifa etme.

kakao

sakın istifa etme hocam deli misin, bunun işsizlik maaşı var, tazminatı var, iş araman için de arkadaşların dediği gibi süren var. korkma yani. çıkartacaklarsa kendileri çıkartsınlar.

stereoseyfi

50 kişiden fazla çalışana sahip bir işyeri ise, işe iade davası açarsın. eğer işine iade edilmeni kabul etmezlerse 8 maaş tazminat ödemek zorundalar. üstüne kıdem tazminatını da al, ihbar tazminatını da al.

[silinmiş]
1

mobil görünümden çık