bir adet masa üstü bilgisayarım vardı ve buna ne zaman olduğunu hatırlamıyorum bi ara format atmıştım. sonra windows'u aktive etmen gerek demişti ve internet yoktu. sonra yaparım diyerek kapatmıştım. 30 gün mü 60 gün mü ne de bi süresi oluyor bunun. bugün açmaya çalıştığımda da aktive edilmediği için welcome yazan ekranda kalıyor ve aktive etmen gerekiyor diyor. ama bilgisayar açılmadığı için internet bağlantısı da kurulamıyor ve aktive edemiyorum dolayısıyla. ve de açılmıyor bilgisayar tabi. bunu açmanın bi yolu yok mu? yoksa tekrar format mı atmam lazım?




 

burda da ilerleyen basamaklarda internet'e bağlanabilmek gerekiyor. olmuyor yani.

tepedeki psychedelic adam

xp'den sonrası için denemedim ama eğer xp kullanıyorsan sistemi f8 ile açılış menüsünden başlatıp "komut istemiyle güvenli kip"i seçtikten sonra komut istemine girmeyi bekliyorsun. her şey yüklendikten sonra ctrl+alt+del tuşlarına basıp görev yöneticisini açıyorsun. dosya\yeni görev diyerek "explorer.exe" i başlatıyorsun. tataa!

bu şekilde süresi dolan windows'larda oturum açılabilir. windows'taki bir açık. yalnız internet bağlantısının olup olmayacağından emin değilim fakat başka bir bilgisayardan aktaracağın yama dosyasıyla, yeniden windowsu aktive edebilirsin ;)

killer

f8'e basınca boot menu'sü çıkıyor. başka bi tuşla olabilir. şu f'leri denedim gerçi ama. ayrıca xp evet.

tepedeki psychedelic adam

evet o boot menüsünde üstten 3. seçenek olması lazım. komut istemiyle güvenli kip.

killer

laptop'ta f8'le o tarz seçenekler çıkıyordu ama masaüstünde sadece sürücülerin listesi çıkıyor.

tepedeki psychedelic adam

f2 veya del tuşu da olabilir.

cro magnon

del'e basınca bios açılıyo, f2'ye basınca da bişey olmuyor.

tepedeki psychedelic adam

hmm boot menü olarak diğer bir seçenek olan hangi aygıttan başlatacağını(cdrom-hdd-vs.) soruyor sanırım. f5 olabilir o zaman yanlış hatırlamıyorsam. bi şekilde bu başlangıç menüsüne düşmen gerekiyor :) hatta direkt komut istemi shift+f5 olması lazım.

hatta şu: img166.imageshack.us

killer

xp evet. f5'le oldu. ama internet'e bağlanmıyor dediğin gibi.

tepedeki psychedelic adam

Telefonla da aktive edebilirsiniz. Aktivasyon menüsüne geldiğinizde size internet mi telefon mu diye sorduğunda telefonu seçerseniz bir kod oluşturur ve bir telefon numarasını vererek aramanızı ve o kodu çıkan müşteri temsilcisine vvermenizi ister. Anca orda çıkan telefon artık aktivasyon için kullanılmıyor. Aradığınızda aktivasyon için şu numarayı arayın diyecektir. Siz de o numarayı arayın ve müşteri temsilcisine derdinizi anlatın.

44
1

mobil görünümden çık