başlık tam açıklayıcı değil aslında kodu derleyince zaten exe'si oluşuyor da mesela atıyorum hesap makinası tarzı bişey yazdık. çalıştırdık filan oluyor. sonra bunu başkasına göndericez de o da kullanabilecek. visual studio'da direk bunu yapmak için bişeyler var herhalde. yani göndereceğim kişide visual studio filan olmıcak ama çalıştırabilcek bu nasıl oluşturulabiliyor? aynı şekilde mesela eclipse'te yazdığım bir programı bu şekilde alakasız bir başkasının kullanmasını nasıl sağlayabilirim. hatta direk txt'te yazsam mesela kodu. nasıl oluyor bu işler?




 

visual studio'da project->properties'e tikladiginda acilan pencerede publish sekmesi var. orda publish now'a tiklarsan set-up'ini olusturur programin, baskalarina da kurabilirsin.

feedback

visual studio'da, compile edilen kodun .exe dosyası proje klasörünün içindeki "debug" ın içinde oluşturuluyor. örneğin, projenin ismi murtaza ise exe dosyası X:\......\murtaza\debug'ın içinde durur. tabii "build" ettikten sonra.

milistroke

@milistroke:

onu biliyorum. benim sorduğum başka bişey.

tepedeki psychedelic adam

anladigim kadariyla sordugun baska bir sey degil.

Programi baskasinin da kullanmasini istiyorsan: Compilerin olusturdugu exe dosyasini ona yollayacaksin. Eger programin her sistemde bulunmayacak kutuphaneler kullaniyorsa, onlarin (genelde dll dosyalari olur) bulundugu bir paketi kullaniciya yollayacaksin. VS kullanmiyorum ancak feedback'in dedigine gore bunlari ootmatik halleden bir setup olusturma olayi varmis onu kullanacaksin.

Baska yolu yok. Kodu baskasina verip calistirmasini istiyorsan, onun da compiler'a sahip olmasi gerekir. yani "txt'te yazsam mesela kodu" demissin, buradan ne anlam cikaracagimi bilemedim, baskasina kodu yollarsan onu calistirmak icin compile etmesi gerekir, compile etmesi icin de visual studio (veya baska bir compiler) makinasinda bulunmali. Boyle bir seyi yapmana ne gerek olabilir diye dusundum icinden cikamadim ama.

kurukafa

evet o txt'de yazıyım kısmı saçma olmuş. aslında orda da başka bişey sormaya çalışmıştım da şimdi bile kafamda toparlayamıyorum soruyu. neyse.

ama direk oluşan exe dosyasını göndersek de sonuçta o compiler'ı istemyor mu? istememesi lazım gibi ama sanki başka yerde sadece exe dosyası varken çalıştırmayı denedğimde çalışmamıştı. bir de mesela şimdi eclipse'e baktım o exe dosyasyını nerde oluşturuyor? class'ların, kodun olduğu yerde yok. .project diye bi dosya var. mesela en basitinden ben eclipse'te c: de bi txt dosya oluşturması için kod yazdım compile ettim filan oluyor. sonra bunu tamamen alakasız brine nasıl göndermeliyim ki bir dosyaya çift tıkladığında o txt dosyası oluşsun?

tepedeki psychedelic adam

visual studio'da aşağıdaki adreste yazılanları yaparak oluşturabilirsiniz. bu şekilde yalnızca setup dosyasını göndererek karşı tarafta çalışmasını sağlayabilirsiniz. tabi gönderdiğiniz bilgisayarın, sizin programı yazdığınız framework sürümüyle uyumlu olması gerekiyor. değilse de internetten indirme adresine yönlendiriyor, onu yükledikten sonra çalışıyor.

www.bilgininadresi.net

gsgsgsgsgsgsgsgs
1

mobil görünümden çık