İki hafta önce yeni bir eve taşındım. Eski evimin elektrik faturası hala benim üzerime kayıtlı. Ne yapmam gerekiyor bu durumda?

Ankara'dayım.


 

Gidip kapattıracaksın, aktif borcunu ödeyip borcu yoktur yazısı alacaksın. Nakil falan mı soruyorsun anlamadım?

osurdum

Sanırım gidip kapattırmam gerekiyor bir takım belgelerle fakat şu an oturan kiracının elektriği kesilmez mi o zaman da?

mate soul

Bunu evden çıkarken yapmanız gerekiyordu. Evet kesilir fakat şu andaki kullanım bedeli sizin üzerinize geliyor ve bu bedeli ödemeden kapatmazlar. Elektriği kesilecek ki o da gidip kendi adına aboneliğini alsın. Nereye kadar sizin üzerinize gidecek? İleride sorun çıkar, hemen halledin. Ya da kiracıyla görüşüp onun üzerine nakil edin.

osurdum

1 hafta oldu taşınalı vaktim olmadı gidip kapattırmaya. yarın gidicem kapattırmak için de şu an oturan yeni kiracı mağdur olmaz mı diye geldi aklıma.

Bir de bu işler için Ankara'da nereye gitmek gerekir ve hangi belgeler lazımdır ki?

mate soul

Yeni kiracı da girdiği evin elektriğinin kimin üzerine olduğunu sorsaydı. Ev sahibinin üzerine olsa söylenir zaten. Size en yakın merkez için EnerjiSA'yı arayın(444 4 372). Yalnız yeni kiracının 1 haftalık harcadığı elektrik bedelini alır öyle kapatırlar. Abonelik sözleşmenizi bir de nüfus cüzdanı fotokopisini götürün yeter.

osurdum

Verdiğiniz numaradan Enerjisa'yı aradım, iki kimlik fotokopisi ve eski bir fatura ile Sıhhiye'deki Enerjisa şubesine gitmem yeterliymiş. İleri tarihe yönelik olarak da kapatılabiliyormuş. Çok yardımcı oldunuz, teşekkürler!

mate soul
1

mobil görünümden çık