Kisinin dogdugu ve yasadigi yer, hayatinin hangi detaylarinda rol oynar?




 

Pasaportunda rol oynuyor. Dolayisiyla is bulmasinda, farkli ulkelerde yasamasinda, ozgurce seyahat etmesinde engel olabiliyor.

crown

Bu soruya nasil cevap verilebilir ki? Her detayinda rol oynar diyeyim.

delifaruk

Dünyayı algilayisi, çevresi, kültürü, kişiliği aklına gelebilecek her şey.

Lim5

tüm hayatını etkiler. mesela, ırak'ta kafa kesen işid'ler stockholm'de bahçeli, köpekli bir evde doğsaydı şu an plajda slip mayoyla voleybol oynuyor olabilirlerdi.

mayeskuel

Her şeyinde. En önemlisi de dünya görüşün. Norveç'te doğan adam yerde sakız çöpü görünce (görebilirse) "ne olacak bu ülkenin hali" diyor, Türkiyedeki erkekler hala "evlendiğim karı bakire olacak ilk ben patlatacam" kafasındalar, örnek vermek gerekirse.

edit: tikler nerde lan? zaman ayırıyoruz cevaplamak için burda.

neil manke

Simdi aklima geldi. Bir deney vardi. Tek yumurta ikizi kiz kardeslerin biri Amerika'da biryerde yasiyorken digeri Londra'ya tasiniyor. Zannedersem 1 yil kadarfarkli ulkelerde farkli kulturde yasiyorlar boyle. Deney bittiginde bu tek yumurta ikizlerinin fiziki gorusunusu baya birbirinden farkli olmustu. Biri obez, digeri fit mesela.. Bunu da bir ornek olarak soyleyeyim dedim.

delifaruk

merhaba. kişinin doğduğu yer erkekse bi askerken mühim hatta o bile random ama yaşadığı yer arkadaş çevresi ve okul'undan (öğretmenleri) başlayarak insanı baştan aşağı şekillendirir. (bireye kendi karakterini kazandıran aile, çevre ve eğitimdir) türkiye için düşünürsek bence batı illerinde görev yapan bir öğretmen mutlu öğretmendir. isteyerek seve seve dersi anlatır ve öğrencileriyle arası iyidir (dün düğün vardı 15 yıl önceki vatandaşlık öğretmenim gerdan kıvırıyodu) doğu'da bir öğretmen yıllardır ölüm, kaçırılma gibi korkularla iç içe. o dersi seve seve anlatması, o çocuklara kendini adaması zor gözüküyor. ailelerine de kırgındır bence. (yumuşatarak söylüyorum) kendini adayan öğretmenlerimiz illa ki vardır ama sayılarının çok olduğunu düşünmüyorum. sonuçta öğretmen/eğitim bence çok ama çok mühim. insana şekil veren, yönlendiren günümüzde anne/baba'dan çok öğretmen. ve yaşamak istemediği şehir = mutsuz öğretmen = yeterli eğitimi almayan geçiştirilen öğrenci = başarısız, eğitimsiz genç = vasıfsız insan = düşük maaş ve mutsuzluk. 3 veya daha fazla çocuk diye gidebilir yazacaklarım. ve çocuk sayısı arttıkça ailenin çocuğa verebileceği maddi olanaklar daralır. o çocukta büyüyünce tek çocukla yetinmez sonuç paradoks bence. bence, benim fikrimce. yanlış düşünüyor olabilirim ama benim fikrim böyle günümüzün gerçeği olduğunu düşünüyorum. ortadoğudan gelen sığınmacılarla fikrim bende pekişiyor.

libertine

giydiği dondan tut (yada tutma) ses tonuna kadar etki eder..

defnex

açılın ben ateistim.
coğrafya kaderdir diyor ve çekiliyorum.

kisa bisey olsun istemistim
1

mobil görünümden çık