Fiyati uygundu, arkasina bakmadan aldim, alman maliydi bi de, dedim ki kaliteli biseydir ama simdi okudum icinde olmayan paraben yok mubarek. Yuz kremi veya cilt icin olsa zaten kullanmam da, ayam kremi ya, kullansam mi ya, ne dersiniz hi?

Not: Kizlar gratiste deli indirim var, kosun:)


 

çok pahalı bişi değilse kullanma bence zararlı şeyler varsa ama anlamadığım şu, paraben nedir krem alırken dikkat etmeli miyiz

mula

paraben, kullandığınız ürünlerin uzun ömürlü olmasını sağlayan bir maddedir, son zamanlarda paraben-free ürünler ciddi bir pazarlama haline gelmiş de olsa, paraben ve göğüs kanseri arasındaki ilişki henüz kanıtlanmamıştır, bu son zamanlarda türeyen aşılar otizm yapar söylentisi gibi bir şeydir. yine de ayağımdan emilen paraben göğüs dokusunda birikir de kanser yapar diyorsanız kullanmayın tabii.
bilimsel olarak elde edilebilmiş yegane veri, koltukaltına sürülen parabenli deodorantların, göğüs kanseri vakalarında, göğüsteki kanserli dokuda izinin bulunabilmesi. öte yandan mantıklı olan tabii ki, hazır paketlenmiş yiyeceklerden, koruyucu maddesi içeren(bütün kozmetikler)den, aşı ve hormon desteği almış et ürünlerinden, sinek vs. haşere ilaçlarından, plastik şişelerde satılan sulardan, deterjan ile kıyafet ve mutfak eşyası yıkamaktan, mikrodalga fırında yemek ısıtmaktan, cep telefonu ve baz istasyonlarından kaçınmak.

alice practice
1

mobil görünümden çık