Gövde dışında soracağım bu sefer.

Başlangıç için 18-55mm yetersiz mi? 18-135mm mi almak daha makul olur?

Hanım ben manzara falan çekecem, güzel fotoğraflar çıkarmak istiyorum 18-55 işimi görmez, sonunda illa ki yükseltmek isteyecem, baştan alalım diyor.

Ne yapmalı yahu?

 

ben de makine alıyorum, kafamda deli sorular. takipteyim.

ancak, kısa araştırmalarım sonucu şunu söyleyebilirim ki, 18-55 çok boktan bir lens(miş). hiç bir halta yaramaz(mış). hatta bu işi az çok bilenler "sadece gövde al, artan paranın üzerine koyup adam gibi bi lens al" diyorlar. ancak o adam gibi f/p açısından en iyi lens nedir, ben de bilemiyorum.

lesmiserables

6 yıldır fotograf çekiyorum gece manzaraları ve obje çekimleri favorimdir üniversitede bi fotograf toplulugu kurup bir çok yeni başlayanla tanışmıştım eleştirimi buna göre degerlendirirsiniz kısa görüşüm 18-135 alabiliyosanız onu alın yoksada 18-55 e çamur atmak şaçma başlarda kesinlikle iş görür.
bence 18-55 yetersiz diyenler kendilerine bir fotograf alanı belirleyip bu alan için lens alan ekipman biriktiren kişiler. 18-55 biyerden sonra ihtiyacı karşılamıyor diye insanları caydırıyorlar ama onların yaptıkları şey bu lense kendi seviyelerinden bakmak .
siz yeni başlamak istiyosunuz başlangıç için 18-55 aralıgı sizin çogu işinizi görüyor bu nedenle zaten firmalar ondan yıllardır şaşmıyor. bugun yeni başlayan birine f/p uygun deyip 50mm verseniz yada 55-300 dayasanız adam sıkılır fotograf çekmekten. ilk başta lens önerirken kişinin neyi çekmek istedigini yada gelecekte ne çekecegini bilmeden lens önermek reçetesiz ilaç almaktır. zaten yeni başlayan birine 18-55 i kötülüyorlar yok kenarlarda kırılma var diyafram geniş degil az ışıkta kötü sonuç filan adam alıp kullanıyor e bunda bişi yokmuş diyor 20 kere şahit oldum buna 18-55in kötü yanı amatörler için degil bi üst seviyeler için eger imkanınız yoksa 18-55 le birlikte iyi gövde alın imkanınız varsada 18-135 li(makineler ya 18-55 yada 18-135 le satılır genelde) kampanyalara bakın, ilk başta lensle özellikle ugraşmadan ilk başta fotogaf makinesini kullanmayı daha sonrada fotograf çekmeyi ögrenin burdan sonra sizin lens ihtiyacınız belirecektir.
ayrıca 18-55 le çekilmiş inanılmaz manzara fotografları var 500px de 18-55 yazıp aratın sizde göreceksiniz çeken çekiyor diyeceksiniz işin kişide degilde makinede oldugu sanmak en büyük yanlış.ayrıca bilmeden alacagınız her lens(tak gezler dışında) elinizde patlayabilir sıkılırsınız,yanlış alan seçmişinizdir vs. ama 18-55 illaki kullanacaksınız derim.

spadæs
1

mobil görünümden çık