Bir iş yapmadıklarını, lüzumsuzluk abidesi olacaklarını farkındayım ancak, yönetmelikte bunların görev tanımının ne olduğunu merak ediyorum. Bundan sonra neyden sorumlu olacaklar? Bilen bir arkadaş aydınlatabilir mi?




 

tekrar atanacakları güne kadar rafa kaldırılıyorlar diye hayal ediyorum.

www.youtube.com

şu klipteki selam veren kişi merkez'e çekilen bir vali mesela benim gözümde.

yönetmeliği bilmiyorum kusura bakma. birazdan bilen birileri söyleyecektir.

fallthepieces

Merkez Valileri
Valiler, atanmalarındaki usule göre, valilik kadro ve unvanlarını muhafaza etmek suretiyle merkezde görevlendirilebilirler. Merkezde görevlendirilen valiler, Bakan tarafından İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı, Müsteşar Yardımcılığı, Genel Müdürlük, Kurul Başkanlığı, Bakanlık 1 inci Hukuk Müşavirliğinde; veya inceleme, araştırma, soruşturma ve eğitim işlerinde; Başbakanlığın talebi üzerine, Başbakanlık ve diğer bakanlıkların, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdürlük ve bu görevlere eşdeğer durumda olan diğer üst kademe yöneticiliklerinde; unvan ve özlük hakları saklı kalmak kaydı ile görevlendirilebilirler.

(kaynak: icisleri.gov.tr)

teknikekip

Yukarıdaki arkadaşın kopyaladığı şeyin devlet dairesindeki özeti: oturuyorlar. Kızağa alınma/çekilme denilen tabirle devlet dairesinde bu tarz makamlar %99 oturur, sabahtan akşama çay içer, hatta çoğu zaman makamına gitmezler bile. Ne zaman tekrar görev verilir, atanırlar, o zaman işlerine devam ederler. Adamı tamamen kovamıyorlar, kadrosu hakları devam etmesi gerekiyor, ama adam işe de yaramıyor, mecbur oturtuyorlar.

osurdum

babam, il emniyet müdürü iken iktidar ile ters olduğu için merkeze alındı, başmüfettiş oldu, sanırım 2 sene önceydi bu, 2 senede 3-5 kere ofisine gitmiştir. senede 1-2 teftiş veriyorlar, beğenmezse gitmiyor, takılıyor öyle. 2 sene sonra da yaş haddinden emekli olacak zaten. valiler için de öyle, büyük ihtimal yaş haddine kadar takılırlar.

sevilen, istenilen bir şey olmadığını unutmayın, merkeze atandım, yatarım bütün gün diye bir şey yok. il emniyet müdürünün 180 tane özel koruması oluyor, bin bir türlü yan menfaati, güç gösterisi vs, vali için de aynı, önemli şeyler bu adamlar için. şu kavat diyen vali örneğin, sonuna kadar kullanır böyle insanlar makamlarını, merkeze alınmak çok kötüdür onlar için.

[silinmiş]
1

mobil görünümden çık