Mal paylasimi onceden nasildi, ne zaman degisti, ve ne degisti gibi bilgiler asiri aydinlatici olur.
Tabii boyle bir sey hic olmamis olabilir, ben yanlis okuyup yanlis yorumlamis da olabilirim bu yasayi :)

(Bildiğim kadarıyla)
Medeni Kanun'da bir varsayılan mal rejimi usulü seçilidir. Eşler aksini karalaştırmadıkları sürece hukuken öngörülmüş bu mal rejimine tabii olurlar. 2001 öncesi Medeni Kanunda, bu varsayılan mal rejimi türü, "mal ayrılığı" rejimiydi. 2001 yılında Medeni Kanun'un yenilenmesiyle varsayılan mal rejimi, "edinilmiş mallara katılma" rejimi oldu.
Yani bu durum ayrı bir yasayla düzenlenmiyor, Medeni Kanun'un ilgili maddelerinde ele alınıyor.
Edit:
Mal ayrılığı rejiminde mallar, boşanma esnasında tarafların üzerinde hangi mal varsa o şekilde bölüştürülüyordu. Yani "evi üzerime yap" olayının bir esprisi vardı. Fakat bu durumda, özellikle kadın olan taraf, oldukça mağdur ve müşkül duruma düşebiliyordu. Evlilik boyunca edinilmiş mallar yalnızca tek tarafın üzerine yapılmışsa, büyük bir adaletsizlik doğuyordu.
Edinilmiş mallara katılma rejiminde ise, evlilik öncesinde tarafların üzerinde bulunan mallar veya para veya para yerine geçen kağıtlar, yine taraflara kalıyor. Ancak evlilik sonrası ortak gelir vs. ile yapılan birikimler, satın alınan mallar ortak kabul ediliyor. Tarafların maaşlarıyla edinilmiş mallar bunlara dahil.
Yalnızca mahkeme yoluyla edinilmiş manevi tazminat (bu tip birkaç farklı durum daha var, şu an hatırlayamıyorum) vs. yoluyla kazanılmış para veya bu parayla edinilmiş mallar da, o tarafın şahsına kalıyor.


Şurada medeni kanun var: mevzuat.basbakanlik.gov.tr
Yasayı PDF olarak açın, CTRL + F ile "madde 202" diye arama yapın. Orada gayet açık şekilde yazıyor rejimler ve ilgili hükümleri anlamanız için hukukçu olmanız gerekmiyor.
Şurada da oldukça ayrıntılı -yeni yasadan öncesine de ilişkin olarak- bilgiler var: www.turkhukuksitesi.com
