İçimi kolay tatlı şarap almayı düşünüyordum. Biraz eski duyurulara falan baktım herkes porto şarabını ve kavaklıdere tatlı serti önermiş. Anladığım kadarıyla "porto şarabı" içkinin markası değil(gerçi porto diye bir marka şarap da var) Porto'da üretilen bu tatlı şaraplara deniyor. Pek çok değişik marka var sanırım. Bu şarapları Türkiye'de migroslarda bulabilir miyiz? Fiyatları çok uçuk mu?




 

Migros'ta olmayabilir ama Macrocenter'da kesin bulursunuz, fiyatlarını tamamen kafadan atmak şartıyla 30 lira falandır diyebilirim.

a d s z p

ben artık şarap fiyatlarını hiç bilmiyor reyonlardan transit geçiyorum ucuz şarap diye bişey yok ki türlerinden biri pahalı olmasın. macrocenter+1 şarapçı adı dicektim de oralarda hepten pahalıdır.

mula

sande man, yada graham's port alın deneyin.duty freelerde mevcut, macrocenterda var mıdır bilemiyorum, ama getirtebilirsiniz, fiyatları da en son 20 yıllık graham's port 35 euro civarıydı.ama bence kesinlikle değer.

adidas giyen nike iscisi

fiyat bilmiyorum da cihangir'de sıraselviler cad üzerindeki bi iki dükkanda bile var sanırım.

bulması gayetle kolay bi'şey aslında.

esas itibariyle

Macrocenter'larda var, fiyatını net hatırlamıyorum ama uçuk bir fiyatı da yoktu. Migros'ta da bir iki çeşit vardı.

Benim de ağzım çok tatlı, ecnebilerin "sweettooth" dedikleri tiptenim. Beyaz şarap içiyorsanız Pinot Grigio'yu, daha güzeli roze için Pinot Grigio Blush'ı öneririm ve Migros'larda var.

aychovsky

uzerindeki etikette adinin altinda nasil ki tipi yaziyorsa (shiraz, malbec, vs.) orjinallerinde "port wine" ya da "vinho de porto" yazar. port yoresinden gelmeyen saraplarda da porto wine falan yaziyor. baska ulkelerde de uretiliyor. bunlar daha ucuzdur.

ozet geceyim: porto, port ibaresi yaziyorsa porto sarabidir.

raist
1

mobil görünümden çık