desmont tablet.
benden önce yazılmış desmont. aynı durumdayım ama nereye kadar desmont kullanacağız bilmiyorum.
desmontu duydum ancak çok fazla uyku yaptığı için doktorum önermedi. işyerinde çok yoğunum ve dikkatimin açık olması gerekiyo diye doktora söyleyince baştan eledi. ama daha fazla ilaç kullanmak istemiyorum daha bitkisel önerilere ihtiyacım var
Geçmiş olsun. Ben çok ilaç denedim, Atarax-Clarinese-Aerius yanlış yönlendirmek istemem, tavsiye etmiyorum ancak ilaçlar benim bünyemde aşırı uykuya sebep oluyor, hatta hapların yarısını bile kullandım yine de çok fena uyku yapıyor.
Geçen yaz, deniz kenarında bol vakit geçirdim, denize girdim ve hayatımda başka bir değişiklik olmadı, sanıyorum onun etkisiyle bu seneyi daha iyi atlattım. Özellikle yosunların bulunduğu yerlerde güneş doğmadan yapılan yürüyüşler de işe yarıyormuş (bunu astım hastası birinden duymuştum) Haplar işe yarasa da bendeki yan etkileri fazla olunca hapı bıraktım, hapşırmaya başlayınca ağız maskesi takıyorum, bir süre sonra daha iyi hissediyorum.
Ayrıca içindeki kortizondan dolayı burun spreyi kullanmadım, tuz + karbonatlı su karışımını gün içinde iki defa burnuma çekip temizliyorum (burnunun derinliklerine kadar çekmen lazım).
Burada daha önce bir arkadaş keçiboynuzunu kaynat 20gün boyunca aç karnına iç demişti (son 15günde içine bir kaşık bal ilave ederek içeceksin), ben denedim ama ne yalan söyleyeyim pek bir fayda göremedim. Belki sende işe yarar.
Ayrıca başka biri de bal, çörek otu, zerdeçal, zencefil ve ısırgan tohumu gibi otlarla hazırladığı bir karışımın iyi geldiğini söylemişti (karışım miktarını bilmiyorum), ben denemedim.
Bitkisel çözüm işi gri bir alan. Her derde deva diye satılıp ölüme kadar götüren örnekleri de var. Bir de çok kuvvetli sonuç alacağımız bir bitki olsa zaten bu bitkinin etkili kısımları ilaç olarak karşımıza çıkmış oluyor. Ama zarar vermeyen denenebilecek şeyler var. Bir eczacı olarak paylaşmak isterim.
1- Magnezyum.
Magnezyumun astım konusunda etkisi üzerine bir takım bilimsel kanıtlar var. Hatta krizlerde damardan kullanılan tipleri de mevcut kimi ülkelerde. Magnorm, Magvital, Dimag isimlerinde devletinde ödediği formları mevcut. 1 ay kadar sabah akşam, daha sonrasında sadece akşam içmeyi deneyebilirsiniz. Mide-barsak şikateti yaparsa 1 ayı beklemeden günde 1e düşürün.
2- Balık yağı.
Magnezyum kadar olmasa da bununla da ilgili çalışmalar mevcut. Balık yağında kastımız omega 3 esasında. Omega 3 tüm sağlığınız üzerinde olumlu etkiler gösterir. Bir balık yağı ürünü alacaksanız şişedeki balık yağı miktarına değil, EPA + DHA toplam miktarına bakın. Bu da en az 500 mg. ve mümkünse 1000 mg olsun. Fiyat/performans olarak Marincap Special önerebilirim. Sabah ve akşam yemek sonrasında.
3-Probiyotikler
En başta denemenizi isteyeceğim budur aslında. Probiyotikler de tüm sağlığımız için gerekli. Bağırsağımızda bulunan probiyotik bakterilerin azlığı bağışıklık sisteminin anormalleşmesine sebep olabiliyor. Alerji de bu anormalleşmenin bir sonucu olabiliyor. En az 2 ay bir probiyotik takviye almanızı öneririm. Daha kolay bulunulması ve çok yüksek olmayan fiyatı nedeniyle Maflor Plus kapsül olabilir mesela. Sabah aç karnına 1 tane.
4-Kekik
Kekiğin öksürük ve balgam sökme konusunda olumlu sonuçlanan araştırmaları var. Ayrıca alerji üzerinde de etkili. Kekik çayı olarak astımınızın yoğunlaştığı dönemlerde günde 2-3 fincan içebilirsiniz.
Bunlar ilaç değildir ve doktor tavsiyesi yerine geçmez tabii ki. :)
Bunların dışında alerjiye neden olan yiyeceklerden, toz topraktan vs. uzak durmaya çalışın. Rinit için tuzlu suyla burnunuzu temizlerseniz hem akıntı azalır hem de alerjenlerin bir kısmını temizlemiş olursunuz. Astım ve alerjik rinitten korunmak üzerine yaşam koşullarını düzenlemenize yarayacak başka makaleler de internette bolca mevcuttur. Son olarak ola ki bu takviyelerden fayda gördünüz diyelim. Bir süre sonra magnezyumu badem, cevizden; omega 3'ü taze balıktan, probiyotikleri yoğurt ve turşudan almaya çalışın. Ve yine bunlardan fayda görürseniz lütfen bana da bir geri bildirim yaparsanız sevinirim. Acil şifalar dilerim.