bir kedinin sık sık tüy kusması normal midir? haftada 1-2 oluyor. hem de azıcık değil bayağı birikiyor, her seferinde koca bir yumak çıkıyor. kedi uzun tüylü, ama tarayınca hiçbir şey çıkmıyor. pofuduk değil tüyleri, basık böyle ipek gibi.

ne yapmak lazım bu zavallıya? hayvanı rahatlatacak, tüy birikimini azaltacak bir ilaç, çare var mı?


 

traş ettirseniz özellikle yaz aylarında rahat eder. bir de biz traş ettirdiğimizden beri tüyleri de daha az dökülüyor, en az üç ay hatta hiç dökülmüyor.

kaputt

furminatör diye adlandırılan taraklar var. onunla kedinizi tarayarak bir kedi daha oluşturacak kadar tüy çıkartabilirsiniz. yalanarak yuttuğu tüy azalınca kusması da azalır.

boyalı kuş

Tüyleri uzun kediler için normaldir. Kendilerini yalayarak temizlerken tüy biriktiriyorlar bol bol, sonra da kusuyorlar. Veteriner ilaç veriyor daha az kusması için ama bir yandan da tüyleri çıkarması iyi. Genç bir kedi ise endişelenecek bir şey yok. Onun dili zımpara gibi, yalarken taraktan daha beter emiyor.

aychovsky

bence tüy fırçası eskimiş ve artık alamıyor tüyler. hayvan yaladığında bayağı tüy geliyor ki o kadarını geri kusuyor. bu ara hava değişikliğinden benim köpek de inanılmaz tüy dökmeye başladı, aynısı senin kedide de vardır. bence durum normal, sadece farklı bir fırça ile taramayı dene.

bu arada, traş edince aynı tüyler yine dökülecek ama kısa olarak dökülecek, göze az gözükse bile dökülen tüy, sayı olarak aynı olacak.

loveinaflipbook

@aychovsky evet kedi genç, 1 yaşında.
@boyalı kuş furminatörüm var, ama tüyleri çok basık ve az olduğu için işe yaramıyor, iki tel çekiyor ancak.

mesela öbür kedinin tüyleri çok sık, onu koyun kırkar gibi temizliyorum furminatörle. ilginç olanı onun tüyleri çok dökülüyor, ama bunca sene bir kere bile tüy kusmadı. ufaklık zavallım kendi içinde geri dönüştürmeye çalışıyo.

traş ettirme seçeneğine bakacağım. peki bir de macun gibi bir şey mi varmış böyle yutturuyormuşuz da midesini rahatlatıyormuş? hiç duydunuz mu?

lily briscoe

gimpet'in malt hedesini verebilirsiniz, iyi gelir o gercekten. tuyler yumak haline gelecek kadar birikmeden.diskiyla atiliyor ondan verince. hem de cok seviyorlar kediler, istah acici olarak falan da kullaniliyor. dogal bir sey.zarar gelmez.

mutevazi
1

mobil görünümden çık