hep merak etmişimimdir bu kişilerin bilinmeyen bilgileri anne baba yada dogum yerleri vs. kısımlarında ne yazıyor boşmu bırakılıyor. eger hiç bir bilgi yoksa ad soyad dışında komple boşmudur ?

soyadlarını nasıl seçiyor bu kişiler :/


 

bence birileri nufüslarına geçiriyordur.

zam sampiyonu domates

Eğer anne-baba bilinmiyorsa nüfus müdürlükleri soyad ve anne-baba adı veriyor diye biliyorum. Boş değil yani. Kafadan mı sallıyorlar acaba? Ben de merak ettim. Sonradan karışıklık olmaması için belli bir prosedür vardır herhalde.

auroraaurora

bana çok mantıklı gelmedi ama şöyle yazmışlar zaman gazetesinde:

"Kimliksiz ve herhangi bir anne-baba kaydı olmadan cami avlusunda, parkta bulunan çocuklar, emniyet birimlerinin tutanağı ile o ildeki çocuk yuvasına teslim ediliyor. Yuva yetkilileri de kendilerine ulaşan tutanak doğrultusunda kimlik çıkarılması gereken çocuklara uydurma ad, soyad, anne-baba adı, doğum yeri bularak kimlik çıkarılması için nüfus müdürlüklerine müracaat ediyor. Nüfus müdürlükleri ise hiçbir nüfus kütüğüne bağlantısı olmayan çocuklara nüfus cüzdanı vererek, o ildeki son nüfus kayıt sırasını cilt, aile sıra, sıra no olarak kimliğe yazıyor. Çocuğun anne-babası belli ise nüfus kaydı çıkarılarak buna göre kimlik düzenleniyor ve yine o kütükteki son numaralar veriliyor."

www.zaman.com.tr

calzoncillos
1

mobil görünümden çık