Arkadaşlar geçenlerde radyoda bir konuşmaya denk geldim. Yurt dışındaki bazı ülkelerin Türkiye'den bazı ürünlerin ithalatını yapmasını istediğini ve bu ürünlerin listelerinin zaman zaman ticaret odaları gibi bazı kurumlar tarafından askıya çıktığını anlatıyordu. Çok fazla dinleyemedim ama konu ilgimi çekti. Bu mevzu nedir? Ne değildir? Bilgisi olan varmıdır?




 

bi plastikçi olarak kendi sektörüm adına konuşayım..
bağlı olduğumuz dernek ve vakıflar aracılığı ile ekonomi bakanlığı ile görüşüldü. en çok ithal edilen sekiz hammadde kaydını yaptıranlar için 5 yıl süre ile vergiden muaf edildi.

detaylı bilgi için tık tık; www.ekonomi.gov.tr

zenc

benim bildiğim neredeyse tüm ülkelerin temsilciliklerinin kendi sanayilerini desteklemek için bu tip programları oluyor. bu bir zorunluluk değil ama bu listeler iş yapmak isteyen firmaların irtibat kurabilmeleri içindir. ülkeler ihracat için kolaylıklar sağladıklarından belli bazı kolaylaştırmalar yapılıyor olabilir.

warrior princess

sanayi ve ticaret odalarina, yabanci ulkelerde bulunan ticaret musavirliklerimiz araciligiyla bu talepler iletilir (yabanci firmalar bizim musavirliklere anlatir derdini). tsolar da yayinlarlar yurtdisi talepler basligi altinda.


orn

ugandadaki firma kaucuk ithal etmek istiyor

singapurdaki firma palet uteticileriyle iletisime gecmek istiyor


gibi.

tsolarin sitelerinde bulabilirisn

no christ requires
1

mobil görünümden çık