Arkadaşlar,

Çalıştığım şirkete, patronumun nafaka ödemesini geciktirmesi nedeniyle haciz geldi. Para bulundu verildi filan. Sonra benden yed-i emin olmam için imza istediler.

Hacze gelen tarafın avukatı dedi ki; "Rahat olun bu yalnızca usulen yapılan bir işlemdir. Normal borç davalarında, borç bitene kadar yed-i eminin sorumluluğu bulunurken, bu nafaka davası olduğundan ve haczi gerektiren nafaka bedeli tahsil edildiğinden dolayı otomatikman bir sorumluluğunuz kalmıyor."

Ben de tavşan olduğum için bastım imzayı.

Lakin şimdi taşınma filan gibi antin kuntin durumlar söz konusu. Bu ay da yine ödenmedi para. Yakında tekrar gelmeleri ve haczedilen malların yerinde yellerin estiğini görmeleri muhtemel.

İcraya gidip yed-i eminlikten istifa ettim olaylarına girsem mi yoksa avukatın dediği gibi herhangi bir sorumluluğum yok mu an itibariyle?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

 

Icra iflas hocam aynen bunu demisti ,hacze gelenler imza ister ve bu durumun sadece bir usul oldugunu soylerlerse davsan gibi imzayi basmayin usulen imza attirilmaz kimseye, diye.

Ne olur ne olmaz bilemiycem ama herif o imzayi atanlarla baya dalga gecmisti.

cecilia

davşanım ben :(

onurerler

Muhafaza görevini kötüye kullanma

MADDE 289 - (1) Muhafaza edilmek üzere kendisine resmen teslim olunan rehinli veya hacizli veya herhangi bir nedenle el konulmuş olan mal üzerinde teslim amacı dışında tasarrufta bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Kişinin bu malın sahibi olması halinde, verilecek ceza yarı oranında indirilir. (SULH CEZA MAHK.)

(2) Birinci fıkrada tanımlanan suçun konusunu oluşturan eşyayı kovuşturma başlamadan önce geri veren veya bunun mümkün olmaması halinde bedelini ödeyen kişi hakkında verilecek cezaların beşte dördü indirilir.

(3) Muhafaza edilmek üzere kendisine resmen teslim olunan rehinli veya hacizli veya herhangi bir nedenle el konulmuş olan malın dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranması nedeniyle kaybolmasına veya bozulmasına neden olan kişi, adli para cezası ile cezalandırılır. (SULH CEZA MAHK.) (ÖNÖDEME KAPSAMINDA)

(4) Bir suça ilişkin soruşturma veya kovuşturma kapsamında el konulan eşyayı amacı dışında kullanan kimse, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (SULH CEZA MAHK.)

yatagants

Patrona büyük bir iyilik yapmış olduğunuzu bilin.

labanon

sorumluluk var, istifa yok.

icraya gidip, malların patron tarafından bilmediğiniz bir yere taşındığını belirten bir dilekçe yazın. müdürden yazdığınız dilekçenize görüldü alın (kaşe bastırın) bir örneğini kendinize saklayın. ceza davası açılması halinde bu belge ile kurtulmaya çalışın.

pomolilik
1

mobil görünümden çık