[dil]
(6) 

Fark nedir?

EXXE01 #822017


2 resimdeki tanımların farkı nedir ?




 

ben bir fark göremedim, belki sadece native bir insanın anlayabileceği bir nüans vardır.

cagkan

birinde centripetal olan apparent digerinde centrifugal olan apparent. apparent ile ne demek istediginden emin degilim. fizik bilgim yetmiyor o kadarina:)

goldentitan

Acaba Only kelimesi mi

EXXE01

merkezkac ve merkezcil kuvvetlerin mantiksal konumlandirilmalari ve aralarindaki onem/etkinlik iliskisi farkli.
hayir isin ilginci ingilizcelerindeki farki anlamak degil de, onu turkce ifade etmek daha zor sanki.

brawler

birinde merkezcil diğerinde merkezkaç kuvveti hayali kuvvettir(eylemsizlik kuvveti de diyebiliriz)

r_u_h

Newton yasalarina gore ivme ve kuvvet birbiri ile dogrudan iliskilidir, ileri mertebe fizik calisirken de birbiri yerine kullanilabilirler, bu, modern fizikte enerji ve kutlenin birbiri yerine kullanilmasina benzerdir.

Bize temel egitim boyunca merkezkac kuvvet (centrifugal force) diye ogretilen kuvvet turu, fiziksel olarak aslinda var olmayan, ancak merkezcil ivmeden (centripetal force) dolayi etkisi hissedilen bir sanal kuvvettir (apparent force). Cembersel hareket eden bir hareketlinin ivmesi daima hareketin merkezi yonundedir. Merkezcil ivme dedigimiz budur. Ivme oldugu yerde eylemsizlik vardir ve hiz'daki (vektorel) degisim sanal bir kuvvet uygulaniyormus gibi algilanir, iste merkezcil ivmeyle ayni buyuklukte ama ters yonde hissedilen bu sanal kuvvete merkezkac kuvvet denir.

kisacasi ortada fizik acisindan ortada bir kuvvet yok, merkezcil ivmeden oturu hissedilen sanal kuvvetler var. burada ona aciklama getirilmek istenmis.

typhoon r
1

mobil görünümden çık