Ubuntuda yazılar çok fena, özellikle internet sitelerindekiler. Görsel ayarlardan kurcalamadık yer bırakmadım fark etmedi. Ekran kartı sürücüsü yüklenmediği için böyle olduğunu düşünmeye başladım(vindoz deneyimlerinden hareketle). Gittim ati sitesinden sürücüyü indirdim ama olmuyor, çalışmıyor. "run" uzantılı bu dosya... "deb" uzantılı dosyaları sorunsuz kuruyor ama bu run uzantılı, olmuyor, kurmuyor. Nasıl olacak?




 

cd /home/driver'ın olduğu klasör/
sudo ./ati-driver.run

diyince çalıştırmıyor mu?

skatheist

misal: getir.net
burada deb'e çevirin diyor, diyor demesine de önce bahsettiğin gibi klasör yolunu girmek gerek masaüstündeki dosya için ne yazmalıyım? orada "cd Desktop" örneği var ama ben onu yazınca saçmalama diyor(No such file or directory).

son durum:
oradaki için; "sh: Can't open ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run".
senin dediğin için; "sudo: ./ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run: command not found"

late viper

envy'i deneyerek kurmaya çalış. "envy-gtk" paketini kur synapticten, o yönlendiriyo seni. nvidia'da kartın modelini sitesine girdiğinde sana kullanman gereken sürümü söylüyodu, ati'de varsa böyle bişey aynı yolu izleyerek halledebilirsin.

qranta

envy bir tane gösteriyor ve ona da uygun değil diyor...
ati'nin sitesinden indirdim zaten sürücüyü, kartı seçtim, işletim sistemini seçtim; bu run uzantılı dosyayı verdi...

late viper

forum.ubuntu-tr.org şu sitede araştırmadıysanız buraya bakın. şimdi ben de fazla anlamıyorum benimki nvidia idi ben envy ile halledebilmiştim ve biliyorum ubuntu'da birşeyi kurcalayıp bozduğun zaman düzeltmesi ömür götürüyor adamdan. yanlış bişey yaptırmak istemiyorum burdan. arattım şimdi "ati" diye baya bi başlık var. yardımcı olur heralde.

qranta

eyvallah,
vallahi son yaptığımdan daha beter olmaz herhalde...
o sh ile olanı yarım yamalak yaptım, kaydı, sonra bir şeyler yaptı eskiye döndü... kesmedi envyden o olmaz dediğini de kurdum tam kaydı;)
baştan bir temiz kuracam...

late viper
1

mobil görünümden çık