[q]
(16) 

Akademik kariyer

blackish #821373
Selam,

Türkiye'de en çok çalışılmak istenen şirketlerin birinde iyi bir maaşla çalışıyordum. Ancak bütün günlerim bana zehir oluyordu, hem yaptığım işi sevmiyordum hem de mesaisi ve stresi çok fazlaydı. ÖÖyle ki aileme vakit ayıramıyordum ve çoğu zaman iş yerinden stresi yüzünden ağlayarak çıktığım oluyordu. Yani kısacası dışı sizi içi beni yakar durumundaydım..

Hayatımı bu şekilde sevmediğim bir işte devam ettiremeyeceğimi düşünerek neyi sevdiğimi düşündüm.Üniversitede de dereceyle bitirdiğim ve okuduğum bölümü çok sevdiğim için akademik kariyer yapma kararı aldım. Önümüzdeki dönem Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin birinde doktoraya başlıyorum. Şu anda içim çok rahat ve böyle bir karar aldığım için mutluyum ancak başka fikirleri de merak ediyorum. Sizce hata mı yaptım? Türkiye'de akademik kariyer mümkün müdür?

 

Çok doğru bir karar, tebrikler.

hicunutmam

umarım iyi bir üniversitede, liyakatin ön planda tutulduğu, ahbap-çavuş-akraba ilişkisinin olmadığı bir bölümde başlamışsınızdır akademik kariyere. bunun yanında toplumun büyük kısmının okumuş kesime olan ön yargısı ve bunun sonucu olarak ta akademisyenlerin son on yıldır çektiği büyük maddi sorunları da göz ardı ederim ben diyorsanız Türkiye'de akademik kariyere hoşgeldiniz.

joooper

cesaretinden dolayı seni kutlarım.
doğru karar bence.

seyduna6687

Karar doğru yer yanlış. Turkiyede akademik kariyer diye bir sey yoktur. Bürokrasi vardir memurluk vardir liyakatsizlik vardir. Tabi nispeten bazi seyleri duzeltmek sizin elinizde.

beyazfil

Bu arada gerçekten cesaretinizden dolayi sizi kutlarim. Yaptığınız seyi 3 yildir yapamıyorum. Afedersiniz yemiyor.

beyazfil

vallahi tebrik ederim. darısı başıma:)

merkezefendi

Doktora için yurtdışı kassaydın bence. Türkiye'deki akademik ortam zaten bok gibi. Bir de çok iyi üniversitelerde de olsa doktoranı Türkiye'de yaptıysan yurtdışında yapıp gelenlere göre biraz üvey evlat muamelesi görüyosun. Ama what do I know

hophophoba

Doktora yaparsin iyi guzelde turkiyede problem akademik kadro bulabilmekte. O zamana dek seni götürecek paran var mi?

efrasiyab87

hophophoba + 1

"İyi üniversite" diye bir şey yok Türkiye'de. Doktoranızı Amerika'da yapmazsanız üvey evlat muamelesi görür ve sürekli kendinizi kanıtlama çalışması içine girersiniz. Şu anki aklım olsaydı, yurtdışında doktora yapardım. Türkiye'de ne kadar iyi bir üniversiteden mezun olursanız olun, ortalama bir şey olmaya mahkumsunuz.

aychovsky

Helal olsun doğru karar ve sonuç başarı.

twelfth

+1 keske yurtdısı icin ugrassan

bes

Süper bir hareket olmuş..
Hayallerini takip edebilmek bu ülkede çok zor..
En azından bazılarımız deneyip başarıyor..

Yurt dışı konusunda fikir veren arkadaşlara katılıyorum.
Denenebilir, ama herkesin algısı farklıdır tabii.. Aile, maddiyat vs. bilemeyiz..

En iyisi olsun diyelim..
Tebrikler..

quaker

akademik kariyer kararı almakla akademisyen olunmuyor bu ülkede, önce o konuda bir anlaşalım. doktoraya başlamak, unvanı dışında hiçbir şekilde akademik kariyer garantisi değildir. dersen ki "çok param var, 4-5 sene beni götürür, sonrasına da bakarız", e hayırlı uğurlu olsun derim.

devilred

Herkese yorumlari icin cok tesekkur ederim.. Biriktirdigim parayla bir sekilde idare etmek niyetim, cok dusuk olsa da okulda asisran olacagimdan oradan da kazanacagim bir para var.
Yurt disi konusuna gelince cok haklisiniz, ben de yurtdisindaki dokttoranim daha etkili oldugu kanisindayim ama maalesef ailevi sebeplerden dolayi su anda yurtdisinda doktora yapma imkanim yok. Daha sonra post-doc gibi bir imkanla yurtdisina gitmeye calisacagim.. Yine de bu sekilde iyi universitelerde kendime yer edinme imkanim olur mu?

blackish

Ben de 5 sene çalıştıktan sonra işi gücü bırakıp yüksek lisansa başlıyorum. En olmadı piyasanın bana bıraktığı zehiri atarım diyorum. Hiç de pişman değilim.

bazilika

Tesekkurler yine de.. birseyler yapmaya calisacagim simdi amacim doktoraya yonelmek ve gercekten iyi bir sekilde tamamlamak.. Sonra olacaklara da bakacagiz bir sekilde..

blackish
1

mobil görünümden çık