Ters mantıkla bunlari yapınca bir sey olmuyor, o zaman niye musluktan gelen sulari icmiyoruz?
Evet, can sıkıntısından sacma seylere takiyor olabilirim ama siz ne düşünüyorsunuz diye merak ettim.
tadi garip geldigi icin icmiyor cogu kisi.
damacana su mu dayanir diger turlu :(
Is bu sebeple musluk suyunu hep icmisimdir bi cok sehirde.
Istanbulu bilmiyom, bilmislik yapamiycim.
Ha bi de bekleyen damacana suyunu icmektense oyle ya da boyle akan, coken (cokturme havuzlarinda) oyle ya da boyle sebekeden gelen suyu kesinlikle tercih ederim.
www.tgdf.org.tr
Burada uzun uzun anlatmışlar bence oku ben de şimdi okudum güzelmiş.
Bana da su boruları yosun dolu, her tarafı pis gelmiştir çocukluğumdan beri. Arıtma kullanıyorduk o yüzden. O ne kadar sağlıklı bilemem.
Benim bulundugum sehirde de insanlar damacana su aliyorlar. Ben barajini da halk sagligi laborativarini da gordum ve temuzligine inandim. Zaten cesme suyu iciyordum. Dedigin farkin nedeni tattan kaynaklaniyor. Su biraz sert diye icemeyebilirsin ama çimmekte bi sıkıntı olmaz. Mikrop konusunda da cig sebze yikanip yenebiliyorsa ve cesme suyunun pis oldugu iddia edilerek yeniyorsa evet paradoks var.
simdi bir suyu vucudumuzun ustunden dokmek var, bir de likir likir icmek var. eger su saglikli degilse icince butun mikroplar vucuduna dogrudan girer. banyo yaptiginda ise derinin ustunde kalir, mikroplar kollarindan tirmanip agzindan iceri gircek degiller. yemeklerde kullaninca da zaten su kayniyor o durumda da cogu mikrop oluyordur.
ikincisi tr'de cogu sehrin, istanbul, ankara, izmir dahil musluk suyu icilebilir durumda. laboratuar verileri herhangi bir sorun olmadigini gosteriyor. Hatta yanlis hatirlamiyorsam cogu avrupa ulkesinden daha iyi degerlere sahip. ama tadi cok iyi olmayabiliyor. ben sahsen tadindan dolayi icmiyorum. erikli olmadiktan sonra diger sise sularla cesme suyunun bir farki yok benim icin.