romalılar!!!
bu 3g geldiğinde mobil internet adslnin yerine geçecekmiş diye duydum ne kadar doğru? 8mbitlik yaptıracaktık bir şeyler duyduk 3g gelince internet uçacak ttnet yusuflarda her yere başvuru noktası açıp milleti sözleşmeli yapıyor diye doğru mudur?



 

telefondan internet büyük ihtimalle telekomununkinden daha hızlı olacak ama uygun bir fiyata düşmesi için senelerce beklememiz muhtemel..

erostrada

aslında 3g adsl ile rakabet edebilir. ama telekom ve gsm şebekelerinde karmaşık çıkar ilişkileri olduğu için bu tip halk yararı oluşturabilecek güdüler oluşamıyor. tahminim 3g ile mobil internet fiyatları da düşecek ama adsl e göre pahalı olacak. hele sınırsız mobil internet biraz hayal gibi şimdilik.

hayo

Uzun vadede Telekom bir hayli zora girecek orasi kesin, girsin de zaten.

Mesela su anda evimde bulunan sabit hatli telefonu kullanmamama ragmen her ay sabit ucretiydi osuydu busuydu en az 20-25 tl para oduyorum. E bir de 30 TL adsl ucreti! Yani her ay 50-55 TL en dusuk hizda internete ulasabilmek icin odedigim rakam (Dunyanin en dusuk hizda internetine en yuksek ucret, yolunacak tavuguz ya biz). 3G yayginlasinca direkt olarak ev telefonumu ve adsl hattimi iptal ettirip, Avea sınırsız tarifesine gecip, Telekom'la tum ilisigimi kesmeyi dusunuyorum. Bircok insanin da benim gibi dusundugunu zannediyorum. Telekom bunu hak ediyor cunku, pislik herifler!

msb

şu anda adsl tarfielerinin iki katı gibi olacağı söyleniyor. ayrıca sınırsız tarife hiç olmayabilir gibi bir söylenti de mevcut. genellikle kıbrıs da 6 aydır tcell bu hizmeri verdiği için oradaki fiyatları baz alıp böyle olacak diyenler de mevcut. ama bi akıllılık eder de adsl fiyatları ile aynı bile olursa turk telekomdan gına gelmiş bir çok insan anında 3g ye terfi eder mobil modemlerle.

sijwocaq
1

mobil görünümden çık