
askerden kaçırtır


15-20 yil once lisans ne ise yariyorsa, bugun de maalesef yuksek lisans o ise yariyor.


Akademide devam etmeyi düşünmüyorsan bi boka yaramaz. Ortamlarda Ediz Hun misali yüksek mühendisim diye hava atmana yarar belki bi de, ortamın ilkokul terk adamlardan oluşuyorsa.


Akademisyenliğin ikinci aşamasıdır. Özel sektörde pek işe yaramaz


Ise yaramaz. Sadece erkeklerin askerini erteliyo


Yurt dışında çalışmak istiyorsan yapmak zorundasın. (Teoride değilsin ama pratikte.)


Mühendislik+MBA : yöneticilik
İİBF mezunu + yüksek lisans: etiket
Herhangi bir bölüm + MBA veya ECONFIN: finans sektöründe bir iş
Gördüğüm örnekler genelde bu şekilde. Bir de harbiden akademisyen olmak istiyorsan yapılan yüksek lisans var, sonrasında doktora bile yapılan


Bir alanda özelleşmeye yarar. (Misal inşaat mühendisliği çok geniş bir bölüm. Yüksek lisans ile daha spesifik bir alana yönelebilirsiniz.)
Kendi alanından başka bir alanda iş bulma olanağını artırır. (inşaat mühendisi olup mimari bir konuda yüksek yapan mühendis ince yapıda daha rahat çalışabilir mesela)
Askerden kaçmaya yarar.
Doktor olmadan önceki adımdır.


akademik dusunmuyorsan ilk etapta gereksiz, yani lisanstan hemen sonra yapmak anlamsiz, ama cok iyi bir muhendissindir mesela, 5 sene bi yerde calisirsin sonra spesifik bir konu ustune kendini gelistirmek icin yaparsin, o zaman nokta atisi olur, ise yarar. ben yaptim bi boka yaradigini gormedim.


işsiz kalan ünv. mezunlarına sığınaktır.
aileye çevreye "möstör yöpöyoröm" dersin.
